söndag 16 mars 2008

Lunds BK - Hellerup IK 1-2

Ja då fick vi uppleva årets första förlust. Vilket jag tror var riktigt bra. Det hade varit farligt om vi kommit in till seriespel obesegrade. Det märktes att laget blev frustrerat när det inte gick så enkelt som det brukar. När jag sett de första tio minuterna var jag rätt säker på att det faktiskt bara skulle bli ännu en dag på jobbet med en seger men sen kom tendenserna från slutet av förra säsongen tillbaka. Det låser sig rejält och det som brukar vara Lunds signum med snabba uppspel längs marken blir istället tjongande mot våra oftast kortare spelare i mitten. När det går emot blir det också mindre koncentration i passningsspelet och lite väl många enkla missar. Vi får hoppas att den här förlusten ger styrka och att spelarna förstår att det inte går att bara spela på rutin utan man måste variera sig och visa styrka när det börjar gå emot.

Några saker från matchen

  • Det ser bra ut på vänsterkanten med Friberg och Philip Svensson. Det som jag för några matcher sen tyckte var lite väl mycket gnäll från Friberg ser ut att ha gett reslutat och deras sammarbeta är riktigt bra nu. Tyvärr används kanten lite för ofta och blir lite lättläst. Då blir ett av de bästa vapenen en börda istället. Variera och gå in på innermittfältarna/forwards lite oftare.
  • Då kommer vi till den andra kanten som inte funkar riktigt lika bra. Oddmo löper bra men gör det i det tysta och får sällan bollar på sig. Här går bollen istället hellre in i mitten. Skulle vilja se mer kantspel på högerkanten.
  • Långa uppspel mot mitten är inte ett allternativ. Fredrik Karlsson lyckas ta ner ett par av dem men blir väldigt ensam när han väl har bollen.


Det här är saker som jag redan tror de jobbar på och när det går bra är det säkert inget man märker av alls men ibland verkar det som att det saknas allternativ när det väl blir lite motgång.

Nästa vecka är det nya tag och jag tror som sagt att den här förlusten var bra för säsongen. Nu vet spelarna att ibland måste de lägga i en växel till om de vill vinna. Tror nog att vi får se den redan nästa vecka mot Helsningborg (18/3) och Trelleborgs (21/3) b-lag.

Läs även på Lunds BKs sida där Jack skriver lite om matchen.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Trevligt att ni är tillbaka!

TV de LCD sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de LCD, I hope you enjoy. The address is http://tv-lcd.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

Matchen mot Helsingborg är inställd..