söndag 17 februari 2008

LBK - Roskilde 4-0

En vecka in på försäsongen och dess tredje träningsmatch spelades. Denna gång var det FC Roskilde från danska andradivisionen som kom på besök. Roskilde ligger tvåa i sin serie inför omstarten och spelade nu sin sjunde träningsmatch i juluppehållet med anda ord var det ett bra lag med matchtempo i kroppen som klev upp på klostergårdens konstgräs igår. Mot dessa ett LBK som bara gjorde sin tredje träningsmatch i försäsongen, och detta på en vecka, inte spelat tävlingsmatch på några månader samt hade tre nyförvärv i startelvan igår. Borde väl ha blivit en hård match för våra hjältar?

Så fel det kan vara på pappret. LBK visade igår att laget kommer sannerligen vara att räkna med denna säsong. Borta verkade förra veckans ringrostighet vara och nu landade majoriteten av passarna rätt. Pressen var hög och oftast vältajmad och tekniken satt där i såväl omställningar som avslut. Det var ett riktigt bra LBK som spelade ut Roskilde med 4-0 igår och vi tror det kommer bli ännu bättre. Faktum är att LBK spelade så pass bra och säkert att matchen blev lite tråkig att titta på trots 4 mål, men vi klagar inte :)

Anfall: Karlsson

Efter bara någon minut in i matchen stänkte Rannamaa in ett skott ifrån strax utanför straffområdet och hade med sitt första mål i LBK-tröjan gjort 1-0. I mitten på första halvlek gjorde Karlsson 2-0 på en retur. Roskilde försökte då och då men blev konstant nedkrigade av aggresiva LBK mittfältare och försvarare. 2-0 var ställningen i paus och det såg kassaskåpssäkert ut för LBK.

Cirka 40 frysande åskådare fick pausunderhållning av de 7 överförfriskade tillresta Roskilde fansen som hoppande och skrålande uppträdde framför en medförd banderoll och en medsläpade rökmaskin. Dessa 7 åtföljdes av inte mindre än 3 polisbilar med 6 poliser och en hund. En av roskildefansen blev i pausen bortforslad av polisen och i nyfikenhet blev vi tvungna att gå och fråga varför samt varför de hade så stor insats. Killen blev bortforslad på grund av fylleri enligt polisen och anledningen till att det var så pass många poliser var enligt honom att de hade det lugnt. De ville med andra ord stå och se på fotboll. Vi tycker det är helt ok att de vill titta på LBK och de är varmt välkomna i fortsättningen med, men vi kan inte låta bli att känna en viss pinsamhet inför att sex poliser och en hund bevakar sju fans som inte skadar någon utan bara är fulla och glada. Jaja, stor underhållning var det i alla fall denna lördag även vid sidan av planen.

Andra halvlek började och efter cirka 10 minuter fick Roskilde en chans att ta sig in i matchen igen. Danielsson Rudolfsson rev ner en dansk i eget straffområde och domaren pekade distinkt på straffpunkten. Svart sexa klev fram och lade straffen i Aronssons vänstra stolpe och på returen gjorde Aronsson en fantastisk parad och räddade. Inget mål för Roskilde ens på straff alltså. Detta verkade göra så att all luft gick ur danskarna och LBK spelade nu ut. Friberg var nära att på nick göra sitt första mål i den gula tröjan, men en dansk back nickade undan på mållinjen. Alexander Steen tryckte sedan dit sitt första mål efter ett snyggt LBK-anfall på vänsterkanten och slog senare ett inlägg till Rendin som tryckte dit avslutande 4-0 målet.

LBK vädrade också bänken i denna match så klart men efter dessa byten hände inte mycket. Mest intressant var att Tom Hansson fick kliva upp och spela matchavslutningen på mittfältet och gjorde det bra. Admir såg väldigt pigg ut i sitt inhopp med.

Allt som allt en bra dag på jobbet för LBK och säsongen i annalkande ser trevlig ut för oss LBK:are!