söndag 10 februari 2008

Matchreflektioner dagen efter

Inte var det någon välspelad tillställning som de 40 tappra besökarna fick se på klostergårdens konstgräs igår. I alla fall inte från vår sida. Danskarna såg pigga och spelglada ut och rullade upp spelet på ett snyggt sätt i stort sett genom hela matchen. LBK visade en sida som antagligen bara hör försäsongen till med många missade pass i uppspelsfaserna. Dessa har ju tidigare varit lagets styrka och intentionerna fanns där helt klart igår med, så jag tror inte vi behöver känna någon oro efter bara denna match.

Som kan utläsas ur Jacks matchrapport, så gav matchen betraktarna ett positivt besked, i alla fall med förra årets säsong i åtanke. Försvaret ser ut att kunna bli en riktig tillgång under årets säsong. Om man överser med Rudolfsson, som inte hade sin bästa dag med många felpass och dåligt tajmade rusher offensivt på sin högerkant, så ser det ut som att vi nu har en riktigt stabil backlinje. Friberg ägde motståndarna på sin kant och något säger mig att den kanten kommer vara väl tilltäppt under hela säsongen om det börjar så här. Tom och Calle gjorde ok ifrån sig i mittförsvaret även om det även där var en viss rostighet, så kändes det som att de alltid hade läget under kontroll vilket måste vara skönt för Aronsson i målet. Aronsson var lätt planens bästa spelare och visade verkligen att han är given i målet. Några riktigt fina teveräddningar fick han också till i andra halvlek.

Mittfältetsspelet var inget vidare igår. Hände det något, och det var sällan, så skedde det på kanterna där Oddmo på högersidan ibland lyckades ta sig igenom och nyförvärvet Steen som visade glimtar av vad som komma skall från denne 23-åring för dagen på vänsterkanten. Robin Andersson och Joakim Rannamaa jobbade och slet på mittmittfältet men fick inte mycket uträttat. Hela LBK såg ut att vara ett halvt steg fel i pressen under matchen idag över hela planen fram till straffområdet, men där tog det oftast slut på danskarnas kreativitet och försvaret skötte sin uppgift väl.

Anfallet utgjordes från början av Karlsson och Rendin. Dessa fick inte mycket bollar att arbeta med de som de fick förvaltades inte med den skärpa vi är vana att se. Karlsson brände också ett friläge i slutet på första halvlek, strax innan danskarna gjorde sitt ledningsmål. Rendin såg man knappt av i första halvlek, men han visade framfötterna i vissa situationer i andra. Han blev också LBKs enda målskytt och detta på straff efter att Steen blivit kapad i motståndarnas straffområde. Just i denna fas med cirka 20 minuter kvar av matchen började LBK lyfta sig lite. I situationen innan straffen hade LBK också en boll i mål, men denna slogs in från offsideposition och dömdes såklart bort.

Hela bänken vädrades i andra halvlek och roligast var det att se junioren Stefan Lindqvist visa framfötterna på högerkanten de sista 20 minuterna samt att se de pigga benen på Admir som ersatte Karlsson vid samma tidpunkt.

Nu är första matchen avklarad och redan på onsdag är det dags för nästa, då mot MFF B i Malmö. Vi tror på lätt vinst ;)

Ska vi sätta spelarbetyg på insatsen? Nja, vi nämner bara bäst och mindre bra, så är vi diplomatiska. Bäst idag var Aronsson, Friberg, Berglund och Hansson. Mindre bra var resten :)

Jag hade tagit en del bilder med, men de blev inte bra så ni får hålla tillgodo med ett rent textreferat denna gång.

Inga kommentarer: