fredag 27 juli 2007

Inför Kirsebergs IF - Lunds BK

Imorgon sparkar andra delen av serien igång. För Lunds BK:s del handlar det om omedelbart returmöte med Kirseberg som hemmabesegrades med 1-0 i första halvans sista match.

Vi mailade som vanligt tränarstaben med lite frågor och fick denna gång svar av Jonas Eidevall:

1. Sommaruppehållet är slut. Ni drog igång med träningen för drygt två veckor sedan, vad har ni gjort för att komma igång igen?

Vi har jobbat stenhårt med uthållighetsträning i smålagsspel och som vanligt med styrke-, koordinations- och snabbhetsträning. Så fysiskt sett kommer vi väldigt väl rustade. Vi har även spelat 4 matcher med seniortruppen. A-laget slog Värnamos A-lag med 4-3. U-laget har besegrat IFK Göteborg med 3-2 och Jönköping Södra med 2-1 i Tipselitserien. Dessutom vann vår U19 kombination med 8-1 över Vellinges A-lag. Så samtliga spelare lär gå in i serien igen med bra matchvana och ett starkt självförtroende.

Annars har vi satt oss ner och tittat igenom en del av våra matcher från vårsäsongen för att hitta bitar I vår spelidé som vi vill utveckla ytterligare. Detta är självklart också ett stort fokus på våra träningar där vi kontinuerligt arbetar med de taktiska så väl som de tekniska krav som vår spelidé ställer på spelarna.

2. Nu vänder serien och Kirseberg ska åter mötas. Uddamålsvinst hemma, vad tror ni på för matchbild på lördag?

Det blir säkert stenhårt på lördag. Kirseberg är ett starkt hemmalag och I stort behov av en seger. Vi kommer behöva vara kloka och kvicka i vårt bollflyttande, vara aggresiva i vårt djupledsspel och heta framför mål. I försvarsspelet behöver vi vara fortsatt kompakta och vara nogranna med våra täckningspositioner. Lyckas vi med ovanstående blir det tufft för Kirseberg att stå emot oss.

3. Är alla friska efter vilan eller är det någon som snavat på bryggan eller dylikt?

Inga bryggtrillningar. Däremot ryktas det om att Stefan Simonsson fortfarande är yr efter en våldsam kollision med en av lagets mer välbyggda killar under den årliga beachvolleyboll turneringen. Annars är det frågetecken för Fredrik Karlssons och Johan Blombergs medverkan imorgon.

**********

Omgångens odds på Unibet:

Huruvida LBK vinner eller inte vill jag nog inte sätta pengar på, även om magkänslan säger att det blir en vinst för våra grabbar. Istället åker hundralappen på Laholms FK mot GIF Nike vilket känns som ett skönt odds.

Nu tar vi dem!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den "välbyggda" killen i laget påstås vara Jonas själv, vilket man antingen kan skratta åt eller ta på fullt allvar! 3 pinnar imorgon!

Anonym sa...

Finns det bara dessa två alternativ att välja på, så tror jag att det blir skratta som får gälla!