söndag 7 oktober 2007

Lite eftersnack

Vårt LBK avslutade säsongen på samma sätt som den började genom en vinst mot Höllviken. Två lag med inget att spela för gjorde upp på klostergårdens IP och det gjorde dem med den äran.
Skönt att avsluta säsongen med en stabil vinst och vi noterar att årets tredje plats är ett fall framåt jämfört med förra säsongen. Förra säsongen slutade LBK trea med 39 poäng och detta året skrapade man ihop 43 poäng. I gjorda och insläppta mål blev det också ett litet steg framåt jämfört med förra säsongen. I år producerade 48 mål framåt och bara släppte in 28. Förra årets siffror var 46 gjorda och 31 insläppta.

I de övriga matcherna blev det följande resultat:

Laholms FK - Kirseberg IF 0 - 1
Karlskrona AIF - Sölvesborgs GoIF 1 - 0
IFK Hässleholm - Helsingborgs Södra 1 - 1
Högaborgs BK - GIF Nike 3 - 1
Malmö Anadolu BI - FKÄL 4 - 1

Noterbart från dessa är exempelvis att Mabi avslutade säsongen med en vinst. Med 19 vinster på 22 matcher och bara en förlust, så är det en välförtjänt uppflyttning som sker. Vi önskar lycka till i division 1 och får glädja oss åt att vi slipper stångas med dem nästa år i serien :)

Nedflyttarna blev som väntat FKÄL som trots den lokala bloggarens försäkringar ("Älmeboda/Linneryd ställer de flestas, inkusive Unibets, tips på huve´t. Men, jag lovar att FK absolut inte finns på plats 12 i serien när vinstpengarna ska betalas ut! ") kom sist. Vi tror FKÄL kommer tillbaka. Nu ska de ner och samla lite självförtroende i division 3 och kanske är de tillbaka redan 2009?

Det andra nedflyttningslaget blev Kirsebergs IF, vilket kanske inte var direkt självklart innan seriens start. Men bara 6 vinster och hela 16 förluster (två mer än FKÄL) så är de garanterat inte nöjda med sin säsong.

Kvala får GIF Nike göra och i två matcher mot Klagshamn får man chansen att bevisa att man bör vara i tvåan även nästa år. Vi tippar att de klarar det och ser fram emot att åka till Lomma 2008 med.

Sluttabellen 2007:


Att jämföra med sluttabellen 2006:

Inga kommentarer: