tisdag 16 oktober 2007

Vi känner tränarstaben på pulsen!


Nu har det gått en dryg vecka sedan seriesäsongen 2007 slutade och vi tyckte det var dags för att kolla av med Jack hur landet ligger.

1) Säsongen 2007 har varit över en vecka nu. Har ni fått någon tid att reflektera och summera? Vad har ni i sådant fall kommit fram till?

Vi har gjort den første evaluering av sasongen men den kan ev. justeres når vi få se alle matcherne igennem igen som vi nu ska till. Men det kan konstateres at vi tar flere point i våren (25) mens tar mindre i høsten (18). Grunden till denne skilnad är först och fremmest de forlorra point till bund-lagene, Laholm och Nike. Båda Nike och Laholm havde spellede mycke anderledes end i våren - och sådan vil det sikkert altid vära at i starten av serien så spelar alle lagene for att vinna mens i hösten gälder det for bundlagene om at få ett point och därfor är mycke defensive instället. Doch är det inte i de matcher som vi forlorra serieseger - nej det är mot de andre top lag, Högaborg, Södra och MABI vor vi bare tar 1 point ut av 18. I disse matcher har vi skabt månge chancer med inte kunne utnytte dom och når motstånderen så har gjort mål så har vores selvfortrode forsvundet och vi har inte haft de nödvendig redskaber for att komme tillbaka i disse matcher. Grunden till dette lägger I att vi är ett ungt lag som savner det nödvendig erfarenhet.

Udfrån ovenstående analyse har vi kommet fram till 3 elementer som vi ska forbättra:

1) vi ska blir bättre till att löse matcher vor motstånderen spelar mycke defensivt
2)vi skal blir bättre på att gör mål på vår chancer
3) vi skal kunne prestere i de såkaldte 6-point matcher mot de andre top-lag.

Metode till att forbättra disse 3 elementer kan löse på på två sätt; hårdt och målrettet arbete till träningerne och matcherne med ovenståede områder eller det lidt lettere väg att vi hitta spelaretyper som har deres spidskompetancer inden for disse område. For att det ska blir riktig bra ska det vära en kombination av disse två lösninger.

2) Vi antar att det nu är lite vila för killarna och er i staben. När dras vinterträningen igång?

Där tar Ni fel, vi är igen da vi har två u-matcher tillbaka. Den förste på tisdag kl. 19 och den anden på näste tisdag kl. 17. Båda matcher går på konstgräset. Vi vill använde U-matcher till att test spelare på alternertive postioner for nogle spelare och därfor vil där vära månge A-spelare med till matcherne. Efter disse matcher har vi ett lille upphåll i vecka 44 och börjar igen mandag den 5 november. Her vil der komme lite testmatcher for vår U-lag . Her vil vi teste de test spelare som vil komme samt vår ev. vår egen ungdomare. Träningerne vil vi selvklart använde till att utvecka vår spelide och den enkelte spelare samt lägga lidt kilo på kroppen i form av muskler. Vi har två vecka semester over julen och starter så upp igen i vecka 2.

3) Är det någon träningsmatch inplanerad än?

Ja, vi spela 3 testmatcher under november:

Lördag den 10/11 mot Nike kl. 12.00 hjemme
Lördag den 17/11 mot Eslöv kl. 12.00 hemma
Fredag den 23/11 mot BoIS U borta

Alle testmatcher till våren är också planlägt.

4) Du har ofta nämnt LBK:s plan/strategi för framtiden, kan du utveckla vad som är huvuddragen och vad du ser som nycklarna?

Vi står idag vid en skelleväg. Vi kan spela i division 2 de näste månge år och utvecka talanger som kommer från ungdomsverksomheten. Det koster inte så månge penge men vi vil inte kunne hålla på de beste A-spelare och ungdomspelare da de selvklart vil spela så högt uppe i seriesystemet som muligt. Det anden mulighed är att vi satser for selv att kunne gå upp i seriesystemet - doch kan målet inte vära att spela i division 1 da den sportsligt inte är mycke bättra end division 2 men är en ökonomisk dyr serie som de flest lag inte har råd till att lägge i - heller ikke vi. Därfor måste man ha en trupp och en organisation som kan gå igennem division
1 på max 2 år när man går upp. I Superetteren får man del av spel och tv penge så där är en vist ökonomisk sikkerhet. Och när vi så kommer isuperetteren så hår vi se om Lund verkelig är en håndboll stad - det tror jeg inte. Och så vägen åben for att gå endnu videre. Därfor så vi i det valg om vi ska vära en talang utveckling klub i divsion 2 eller vi ska vära en elit klub med talang utveckling vor talanger blir hos os. Ska vi ta os till divison 1 och videre till Superetteren vil det kommer till att koste en del penge, da vi måste har styrke truppen. Idag tycker jeg att vi har ett bra och seriös team rundt om A-laget, en bra A-trupp och ungdomsverksomheten är också på rätt vägg. Tillgengäld måste vi blir bättra till att hitta indtägter till klubben da det i siste enden vil avgöra vår fremtid. Så att öka vår indtägter är nycklan till fremgång - på det sätt vi vill har råd till att komplentere truppen med kvalitetspelare och rästen ska vi nok ordne.

5) Vad är tränarstabens vision inför 2008 och hur kommer halvåret dit planeras för att uppnå det?

Visionen är selvklart att vinna serien men om det också blir målsättningen kommer mycke an på vad där sker på spelarmarket. Det är klart att få vi de 5-6 spelare som vi har anbefaldet till styrelsen får vi ett lag som vil kunne uppfylde vår vision. Udover spelar materialet vi vill jobba målrettet på varje träninger båda kollegtivt och individuelt for att blir endnu bättra och vi vill möde tuft motstånd i alle vår testmatcher - bara lag som spelare i höjere serier end
os.

**********


5 kommentarer:

Fredrik sa...

Mycket trevlig läsning!

Mattias sa...

instämmer ! kolla även in www.svenskafans.com/lunds_bk
där finns lite smått och gott! och intervjuer, silly season rykten och matchrapporter kommer att ligga ute där!

Anonym sa...

Kommer det hända något trevligt på bloggen snart?

Niklas Mijdema sa...

Vi drar igång så smått igen när träningsmatcherna börjar nästa vecka.

Anonym sa...

Ett sätt att öka intäkterna är att slopa den idiotiska avsparkstiden 13.30 på lördagar. Årets publiksiffror har varit skrämmande dåliga.

5-6 nya spelare låter intressant. Behövs lite tyngd och erfarenhet enligt min mening.
Kom igen gult!