torsdag 17 april 2008

Inför GIF Nike Lomma- Lunds BKPå lördag kl 15.00 är det dags för säsongens andra seriematch. På schemat står Gif Nike Lomma.

Frågan är om Nike repat sig från fjorårets minst sagt skakiga säsong. Intrycket som tidningarna ger om deras första match ger kanske indikationer på att så inte är fallet. Det verkar som en usel plan räddade Lomma från att åka på stryk, men om det är något vi lärde oss om Lomma förra säsongen är det att de verkar nöjda med att kryssa. Så vi får hoppas att våra grabbar kan få igång sitt spel och visa att det inte lönar sig att spela grisfotboll.

*****

Vi skickade iväg några snabba frågor till Lunds BK:s Assisterande Tränare Jonas Eidevall:

1. Vi hoppas och tror att Lund precis som i fjor kommer vara ett av de lagen som är med och krigar i toppen. Vilka fler lag tror du att det kommer vara som har chans att utmana?

Södra kommer säkert att vara med i toppen, därutöver kan säkerligen Kristianstad, Högaborg och blekingelagen Sölvesborg och Karlskrona vara med och ta en del poäng.

2. Många nykomlingar i årets serie. Hur scoutar ni inför era möten?

På plats genom vår chefsscout Stefan Simonsson som även fungerar som assisterande tränare. Vi ser alltid motståndaren innan match.

3. Det blev många segrar på försäsongen och det såg ut som det skulle bli en bra start på säsongen, men istället så startade lite tungt med förlust i premiären. Vad var det som gjorde att det inte riktigt gick som det skulle?

Vi var väl inte fullt så rörliga i vårt anfallsspel som man hade kunnat önska och så gör vi lite för många misstag på planen. Sådana straffas oftast i fotboll och så även denna gång. Men det är långtifrån nattsvart i truppen efter premiären och vi arbetar vidare samt tar med oss det vi gjorde bra mot Markaryd vilket trots förlusten var en hel del.

4. Förra året hade LBK det svårt för NIKE då de inte riktigt bjöd upp till fotboll utan mer ville kriga för 0-0. Tror du vi kommer se ett liknande scenario i år och hur ska ni lirka upp det i lördagens match?

Säkerligen kommer det att bli tufft. Det kommer bli ett bra test för rörligheten och kvalitén i vårt anfallsspel. Jag är övertygad om att vi kommer lyckas bra med det på lördag.

5. Blir det några ändringar i startelvan?

Alldeles säkert, på vilket sätt är något vi vill hålla inom truppen tills avspark.

6. Till sist tar vi den obligatoriska frågan om hur det ser ut i truppen. Är det några på skadelistan?

Det är alltid några med småskavanker. Om det sedan hindrar ifrån spel kan vi först uttala oss om efter fredagens träning. Glädjande är dock att Joakim Rannama snart är i full träning och Martin Larsson snart borde vara igång igen.

******

Ses på Lomma IP på lördag klockan 15!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir en tuff match med många skadade och sjuka i LBK. Nike bygger ”köttmur” och BK jobbar. Matchbilden kommer troligen att upprepas från mötet 07 på K-gården.

mattias sa...

vilka är sjuka???