fredag 7 september 2007

Inför Lunds BK - IFK Hässleholm


Vi må vara avhängda från serietoppen, men på lördag ska grabbarna visa oss bra fotboll på Klostergårdens IP. Hässleholm kommer på besök och det kan säkert bli en spännande match att se! Gå och se gult på lördag!

Lite frågor till Jack inför matchen:

1) Förlust senast mot Mabi som håller undan i toppen. Känns det lite som att det är en säsong där det blir stolpe ut oftare än stolpe in?

Nej, serietabelen lyver aldrig och själv om vi i månge matcher har domineret spelat på planen findes der självklart en grund till att vi inte vinnar matcherne. Om man ska vinna serien ska man ha ett trupp som är så bra så att självom man har otur, dommare är dårlig, motstånderen står med otte spelare i eget straffområde eller man bare har en dårlig dag så ska man kunne vinna matcherne alligevel. Vi har en bra spelaretrupp i Lund men där savnes bestemte spelaretyper till att löse ovenstående utmanninger.

2) Hässleholm kommer till Lund med en vinst mot Laholm i bagaget. Vad tror du om lördagens motstånd?

Som jäg för har sagt tycker jäg att Hässleholm hörer till i toppen av serien í sin bästa stunder men de svinger mycke i prestation. Men jäg hoppes de kommer till Klostergården for att spela fotboll och inte som tillfäldet har väret i de siste två hemmamatchen mot Nike och Laholm bara att stå med otte spelare i eget strafområde. Inte att jeg inte forstå Laholm och Nike men Hässleholm är på sikker mark och så kan vi lika bra byde publiken på en bra match mellem två offensive lag.

3) Vad tycker du om kvaliteten i division södra i år. Är den som väntat eller bättre/sämre?

Jäg tycker at de bäste lag är blevet endnu bätter men ochså att de dårligere lag är blevet dårligere. Men jävnförer man med division 1 så hållar divison 2 lika hög klass doch är de bund lagene i serien 1 bättra end bund lagene idivision 2. Eksempel spelede MABI, Södra och vi lika upp med IFK Malmö som lägger i toppen av divsion 1 och deres spelarematriale är inte blevet bättra. Det är också utfrån en betragtning att vi siger i Lund att division 1 inte är nogen målsätning men bare ett steg på vägen. For själve serien är dyr for klubberne att väre med i med lange rejser också på hverdage. Och där är ingen pengene for forbundet till denne serie. Därfor tror jäg också att serien vill blir endnu sämre da de bästa spelare vi gå till höge serier men divison 1 klubber inte har råd till att köbe de bäste spelare från divison 2 - de må tar de spelare som är ledige eller låne fra allsvenska eller superett. Därfor gälder det om at väre maximale forberedt båda på och utefor planen om man går upp i etteren.

**********
Nu tar vi dem!

Inga kommentarer: