söndag 3 juni 2007

Eftersnack omgång 8


Åtta omgångar spelade och sommaruppehållet närmar sig med stormsteg. Det blev inget eftersnack för omgång 7, så vi hoppar direkt på denna omgång och konstaterar att detta är tabellen efter helgens matcher:


Och dessa matcher formade den:

Tycker återigen vi kan göra en uppdelning av serien i tre skikt. Vi börjar med att titta på toppskiktet.

Toppskiktet

Serieledarna Mabi hade en svår uppgift framför sig då de fick åka till anrika Harlyckan för att möta nykomlingen Högaborg. Tydligen en riktigt jämn match där Mabi drog längsta strået. I bedrövelsen över förlusten var det säkert ändå skönt för Högaborgarna att stå upp bra mot Mabi efter förra omgågens genomklappning mot IFK Hässleholm. Mabi ser starkare och starkare ut, finns det något lag som kan stoppa dem i år? Ja, jag tror iaf inte att de kan ha marginalerna med sig hela säsongen. Sydsvenskans artikel om att Mabi drar ifrån i tabelltoppen kom på skam då våra grabbar i LBK åkte till Laholm och hämtade ytterligare en trepoängare. LBK är än så länge obesegrade på bortaplan. Mabis nolla i förlustkolumnen gör att de dock leder tabellen med 1 poäng före LBK.
Helsingborg Södra börjar äntligen få upp ångan rejält med. Hela 0-7 på bortaplan mot Höllviken imponerar mäkteliga! Johan Isengren som denna säsong gått till Södra från just HGIF gjorde hela 5 mål. Ruggigt imponerande säger vi. Resultatet gör att topptrion i tabellen är den som det spekulerats om på förhand.

Mellanskiktet

Nr vi nu återinför ett mellanskikt så leds detta av KAIF. Trots vinst i denna omgång och faktiskt bara en förlust (mot LBK) så ligger de 5 poäng efter Mabi. KAIF presterar ojämnt kan man säga. I denna omgång lyckades man endast i sista minuten vinna mot FKÄL. KAIF känns inte som en toppkandidat i år om de inte lägger i en högre växel. Högaborg ligger två poäng bakom KAIF och skuggar efter omgångens uddamålsförlust mot serieledarna. Känns egentligen dock som att Högaborg har mer potential att få saker och ting att klaffa än KAIF. Men vi får se.

Jag uttryckte mina dubier för Kirseberg i denna veckas inför matchen post och jag var right on the money. En hemmaförlust mot ett SGoIF som inte gjort mycket rätt så här långt, imponerar inte alls. Kirseberg är ett mittenlag och kommer att förbli det.

Vad säger vi om HGIF då? 0-7 i baken på hemmaplan? Går det ens att hämta sig från det? Tydligen är inte resultatet speglande av matchbilden, men 7 mål i baken sätter sig nog ändå ganska hårt på psyket. Ska bli spännande att se om de kan repa mod till helgens bortamatch mot SGoIF som de absolut borde vinna, eller om de ska göra en Kirseberg och bjuda SGoIF på poäng.
Bottenskiktet

Många vill säkert att vi ska räkna in FKÄL till mittenskiktet, men det kan vi inte göra. Ett lag med 5 förluster på 8 matcher spelade och med 9-15 i målskillnad är inte ett mittenlag än. Potentialen finns dock där. Förra veckans hemmavinst mot HGIF imponerar och att nästan knipa poäng på KAIF är bra. De tar de chanser som de bjuds och det är än så länge skillnaden som gör att de kan få stanna i serien. Håller det hela vägen? Ja, det börjar se ut som det kan det, men vi får se. Hässleholm ligger bara 1 poäng bakom dem och kommer snart vara förbi och då balanserar FKÄL på kvalstrecket. Men Hässleholm? Vad håller de på med? I förra omgången krossar de Högaborg som visat sig vara ett potentialt topplag och i denna omgång så åker de till Lomma och spelar 1-1 med Nike, seriens hittills överlägset sämsta lag. Vad ska man säga?

SGoIF åkte som sagt till Malmö och hämtade hem tre poäng från Kirseberg. Ytterst välbehövligt för blekingarna som har släppt in flest mål av alla lag i serien så här långt (22). Därmed lämnade de över nästjumboplatsen till Laholm som förlorade mot LBK. Lagen här nere kan dock bytas av friskt eftersom det bara skiljer tre poäng mellan Laholm på nästjumboplatsen till FKÄL på åttonde. Tok-sist ligger Nike fortfarande. MEN denna vecka har de spräckt poänoskulden! Ett poäng kneps av dem hemma mot IFK Hässleholm i denna omgång. Kul för Nike som nu kanske får lite självförtroende.

Omgång 9


LBK tar emot Högaborg hemma och det ska bli riktigt spännande att se. I försäsongens träningsmatch blev det ju mållöst och det såg ganska jämnt ut. Här måste LBK få med sig 3 poäng för att inte tappa mark gentemot Mabi. Mabi får nämligen besök av Nike och det känns lite som att det räcker med att Mabi ställer ut skorna för att de ska vinna den matchen. Är väl egentligen bara LBK mot Högaborg och Hässleholm mot Kirseberg som känns lite spännande nästa omgång.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med lite relevant eftersnack igen! Kan inte nog berömma er för den fantastiska bloggen!

Jag kan inte förstå hur Helsingborg Södra kan ta så mycket poäng. Tycker Högaborg och Kaif är bättre lag som inte skall räknas bort från toppstriden. Tror också att FKÄL kommer att ta sina poäng och undvika nedflyttning samt att Hässleholm hör hemma högre upp i tabellen. Laholm kommer däremot att få problem.

Fortsätt med ert trogna arbete, det glädjer många!