onsdag 13 juni 2007

Eftersnack omgång 9


Nio omgångar spelade och de grå håren sprider sig i och med varje omgångs överraskningar. Denna bjöd sannerligen på dramatik och vi fick se botten slå toppen. Upp och nedvända världen? Vi börjar med att titta på tabellen:


Och här är matcherna som skapade den:Toppskiktet

Vi visste att våra lundagrabbar stod inför en tuff uppgift denna omgång då de skulle ta emot Högaborg hemma, men min känsla var ändå från början att det skulle gå vägen. I alla fall tills dess att matchen startade. Efter att vi fått se kaptenen Tom Hansson kliva av och kort därefter även mittfältsmotorn Johan Blomberg, kändes det inte lika tryggt längre. Men jag måste säga att LBK höll ihop bra och ju längre matchen led så kändes det som att det skulle gå vägen i alla fall. Nu föll vi på målsnöret och det är inte mycket att säga om det, sånt händer. Högaborg stod dessutom upp bra i matchen och behöver absolut inte skämmas efter sin vinst som var en riktig kämpainsats. Mer oroande för LBK:s sida är att man nu inkasserat två hemmaförluster mot förmodade topplag, det är sådant som kan kosta i slutändan, men vi får väl hoppas att bortastatistiken håller i sig där LBK fortfarande inte förlorat en enda match, när returmötena kommer. Nu föll det sig som så denna omgång att LBK hade offantlig tur med de andra resultaten och då kan vi främst se på Mabis match. Mabi hade alltså hemmamatch mot seriens överlägset sämst presterande lag. Nike var så nederlagstippade att de gav hela 10.5 ggr pengarna på Unibet exempelvis. Jag skrev här att Mabi bara skulle behöva ställa ut skorna. Jag hade fel (i detta med) och jublar. Fotboll är en underbar sport! Nike kliver upp till plattan och tar inte bara en poäng med sig från Malmö, de tar med sig allihop! Otroligt starkt jobbat och vi kan tacka Nike för att de ser till att toppstriden leder i och med att LBK bara har en enda poäng upp till Mabi och denna omgångs nya förstaplatsinnehavare: Helsingborg Södra! Vad har hänt med dessa killar? Har de käkat frolic och ginseng ända sedan vi var i Helsingborg och såg dem spela oavgjort mot våra grabbar? Då såg de definitivt inte ut som ett lag som skulle börja spotta in 7 mål per omgång. Förra veckan var det Höllviken som blev överkörda och denna vecka var det FKÄL. Visst förväntade vi oss att Södra skulle ta en ny vinst. FKÄL har spelat några bra matcher, men de är definitivt inte ett lag som i vanliga fall tar poäng på Helsingborg Södra. Men nog har FKÄL visat att de kan spela bra division 2 fotboll och ett sådant lag borde väl inte få stryk med 7-1 av något annat lag i serien. Men å andra sidan borde inte Höllviken det med, så nu vet man varken ut eller in. Sammantaget kan man säga att toppstridsdramatiken får en att överväga att bli religös...något som detta måste vara regisserat...

I nästa omgång är det LBK:s tur att ta sig an ett Nike med förnyat självförtoende på Lomma IP. LBK borde ha en bra chans att knipa en trepoängare här men det försvåras av avstängningar och skador på ordinarie nyckelspelare. Det kan alltså bli spännande för Nike även i nästa omgång. Även Mabi och Södra har bortamatcher i nästa omgång. Mabi ska i och för sig stanna i Malmö och ta sig an Kirseberg, men där kan man ju hoppas på lite derbydramatik. Södra styr kosan till Karlskrona och bör väl inte komma därifrån med 7 gjorda mål i alla fall, men man kan ju inte vara säker på något verkar det som. Spännande dramitk i toppskiktet nästa omgång alltså.

Mellanskiktet

I och med bortasegern mot LBK är det Högaborg som anför mittenklungans jakt på ledartrion. Bara tre poäng bakom nu och Laholm hemma nästa gång ger dem en bra chans att täppa till gapet uppåt. KAIF åkte på en nit i Laholm och förlorade med 2-0. KAIF ser alltmer ut som ett mittenlag i serien tycker vi. Kapacitet för både toppprestationer och bottennapp finns där. KAIF tar emot Södra hemma i nästa omgång, får vi önska en toppprestation då? Höllviken repade i denna omgång mod efter förra omgångens utklassningsförlust mot Södra. HGIF tog en mycket viktig seger mot Sölvesborgarna på bortaplan och kan förhoppningsvis lägga bottennappet bakom sig nu. De kommer dock sättas på test i nästa omgång då de tar emot Hässleholm på hemmaplan där massakern skedde. Kan de skingra de negativa tankarna? De återstående lagen i mittskiktet är Kirseberg och Hässleholm. Två lag som är under press möttes på Österås IP för att försöka repa mod. Segrande ut gick Hässleholm som därmed förhoppningsvis kan lämna bottenträsket bakom sig och åtminstone etablera sig i mittenskiktet. Men som sagt, de ska i nästa omgång möta ett Höllviken som kämpar för sin ära på hemmaplan. Kan bli tufft...Kirseberg är däremot i en nedåtgående trend med tre raka förluster och måste spotta upp sig rejält för att kunna rubba ett revanchsuget Mabi hemma på lördag.

Bottenskiktet

Laholm har spottat upp sig i bottenskiktet och leder det nu precis över kvalstrecket före FKÄL, men bara på målskillnad. Vi får se hur pass mycket de har fått ordning på spelet när de i helgen tar sig an Högaborg på bortaplan. Laholm är säkert motiverade och stärkta på självförtroende och vi vet ju sedan tidigare att Högaborg ibland verkar ha problem med motivationen mot förmodat "sämre" motstånd. FKÄL:s sakta men säkert uppbyggda sjävförtroende fick sig som sagt en rejäl duvning i helgen som gick när man blev totalt överkörda av Södra. I nästa omgång har man jätteviktig 6-poängsmatch hemma mot Sölvesborg och det ska bli intressant att se om de hinner repa mod. Sölvesborg är nämligen bara 2 poäng bakom FKÄL och har alltså lite vittring på att lämna över sin nedflyttningsplats. I senaste omgången förlorade man mot Höllviken hemma, men bara med 1-2 och de kommer med all säkerhet vara taggade till tänderna inför mötet i det mörka småland. Sölvesborg har för övrigt släppt in flest mål av alla lag hittills (24), detta kan dock uppvägas av att man tillhör topp 5 i egen målproduktion med sina 16 egna mål. FKÄL har bara producerat 10 framåt och är näst sämst på det. Sist i tabellen har vi så GIF Nike. Omgångens vinst emot Mabi har dock gjort att man tagit sig upp på 4 poäng och därmed har man bara 5 poäng upp på rätt sida strecken. Mot ett försvagat LBK på hemmaplan i nästa omgång har man säkert förhoppningar om att ta in ytterligare på ovanliggande lag.

Sammanfattningsvis

Vilken dramatik vi bjuds på i serien! I alla skikt så står striden tät och det ges och tas. Vi vet inte hur ni uppfattar det, men vi ser fram emot kommande omgångar med stor spänning.
Inga kommentarer: