torsdag 7 juni 2007

Inför Lunds BK - Högaborgs BK


Riktigt intressant möte vankas på Klostergårdens IP på lördag. Helsingborgslaget Högaborg kommer till lärdomens borg för att visa oss vad de kan. Att de kan vet vi. Om de vill visa det är en annan femma.

Lunds BK verkar ha återhämtat sig från nederlaget mot Mabi och efter två raka vinster så känns doften skarpt av Mabi som bara ligger en poäng ovanför i tabellen. På lördag blir det enligt prognoserna kanonväder och vi kan bara hoppas att våra grabbar bjuder upp till dans av dess finaste klass, som vi vet att de kan! Högaborg är ingen lätt uppgift, så här blir det till att kavla upp ärmarna och göra ett helhjärtat arbete.

Högaborg har blandat och gett så här långt:


2007-04-14 GIF Nike - Högaborgs BK 0 - 2
2007-04-21 Högaborgs BK - Kirseberg IF 3 - 1
2007-04-28 Höllvikens GIF - Högaborgs BK 2 - 0
2007-05-05 Högaborgs BK - FK Älmeboda/Linneryd 3 - 1
2007-05-11 Helsingborgs Södra - Högaborgs BK 1 - 1
2007-05-19 Högaborgs BK - Sölvesborgs GoIF 3 - 2
2007-05-27 IFK Hässleholm - Högaborgs BK 4 - 0
2007-06-01 Högaborgs BK - Malmö Anadolu BI 1 - 2

Dessa resultat räcker till en femteplats i tabellen så här långt, sex poäng efter LBK. Vad kan man säga om deras resultat då? De är inte speciellt imponerande när man tittar närmare på dem. De har 4 vinster, men tre av dessa är mot bottenlagen Nike, FKÄL och Sölvesborg. Den fjärde besegrade motståndaren är Kirseberg också ett lag som Högaborg ska slå i mitt tycke, i alla fall på hemmaplan som detta var. Sedan har man förluster mot Höllviken, Hässleholm och Mabi samt en oavgjord i derbyt mot Södra. Att förlora mot Höllviken och Hässleholm imponerar inte heller direkt, bägge lär ligga i mitten av tabellen i slutet av säsongen och bör vara lag som en topplagspretendent ska slå. Att spela 1-1 mot Helsingborg Södra i ett derby börjar likna något dock och senaste omgångens täta förlust mot Mabi med 1-2 imponerar. Frågan är om matchen i sig gett självförtroende eller om det faktum att det faktiskt blev förlust tagit bort det.

Efter att ha varit på plats och sett försäsongens möte med Högaborg tror jag det blir tätt och målsnålt på lördag. Mer kämpa än skönlir, trots att det är två lag med mycket skönlir i sig som drabbar samman. När väl krutröken lagt sig så hoppas bloggen att LBK står rakast på planen med en nödvändig trepoängare i bagaget. Nödvändig känns vinsten eftersom Mabi spelar denna omgångs match hemma mot GIF Nike och det ska till deus ex machina för att Nike ska lämna Malmö med mer poäng än de åkte dit med. Fast i och för sig har de ett synnerligen passande klubbnamn för ett just sådant...

**********1. Högaborg har trots att de är nykomling visat att de kan skaka även topplagen i serien. Har ni specialstuderat dem inför denna match?

Vi viste allerede för serien att de skulle blir ett top-lag, så det är ingen overraskning. Vi har jo spelat mot dom i en träningsmatch så där fik vi jo ett bra indtryk av dom. Doch havde de inte deres två normale forwards med i den match, så därfor vi de sikkert väre en bättre lag end det vi möte i Mars. Vi tycker att vi har bra koll på dom. Det är ett lag som spelare mycke langbollar till deres två forwards som springer mycke och gärn i djupled. Utover det är det ett lag som spelare mycke fysisk och som hållar på med små sakor under matchen, så det gällar virkelig for os att hålla fokus på vår job nemlig fotbollen och så lad andre gör deres job.

2. På försäsongen spelade ni en träningsmatch mot dem som var väldigt tät och ganska tråkig. Vad förväntar ni er för matchbild på lördag?

Ja, det var en mycke fysisk match i mars, och det tror jäg också att denne match blir. Där udover vil det sikkert vära som det brukar att vi komma till at föra spelat och Högaborg vill har ett mycke rakt spela / langbollar till deres forwards som ska få nogat ut av dett.

3. Några skador, avstängningar eller annat som påverkar laguttagningen till på lördag?

Vi har ingen som är avstängt, men ett par spelare som är tveksamma till matchen p.g.a. skador och sjukdom. Vi får se de siste par träninger hur det kommer till at se ut till sist, men som sagt för har vi en bredd trupp så vi vil virkelig inte chancespela med nogan. Så må en annan bara gå ind och gör jobbet så det vill inte få nogan stor betydelse.

**********

Ovan ser ni Unibets odds på denna omgång. Jag måste säga att det ser offantligt tråkigt ut. LBK är för klara odds favoriter för att ett spel ska motiveras mot så pass svårt motstånd som Högaborg. Södra och Mabi vinner såklart, men deras odds är värdelöst låga. Matchen mellan SGoIF och HGIF skulle jag inte spela på om så mitt liv hängde på det. Ett sämre SGoIF med förnyat självförtroende mot ett normalt bättre HGIF vars självförtroende blev tillintetgjort i förra omgången...Återstår Laholm mot KAIF. Känns inte så säker den heller även om KAIF borde vinna den lätt. 0 kronor satsade denna omgång från oss alltså.

Vi ses på matchen på lördag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Spela på HGIF.
En säker 2, med alla spelare tillbaka i laget är HGIF stora favoriter.