fredag 15 juni 2007

Inför GIF Nike - Lunds BK

På lördagen bjuds det på fotboll på Lomma IP. GIF Nike får fint besök från Sveriges bästa boendekommun och om vi ska vara ärliga bör inte deras ambitiösa klubbnamn ( Nike = Seger på grekiska) i normala fall vara något hinder för våra grabbar. Men men, denna serie är som sagt antagligen regisserad av högre ort så vem vet...

Formen för Lunds BK är ok, men inte mer. Det har kommit grus i maskineriet sedan hemmaförlusten mot Mabi. Spelet stämmer inte hela vägen in i motståndarnas nätmaskor och skador bråkar med den givna förstaelvan. I truppen finns dock kvalitet för att slå Nike till och med på en dålig dag och vi får hoppas att de plockar fram denna på lördag.

Att prata om Nikes form var enkelt fram till i lördags. De hade nämligen bara lyckats ta en poäng på de inledande 8 omgångarna, sedan chockar de alla genom att ta med sig sin första fullpoängare mot serieledarna...på bortaplan. Imponerande. Kvalitet eller tillfällighet? Vi är böjda att tro det senare. Deras matcher i serien ser ut så här:

2007-04-14 GIF Nike - Högaborgs BK 0 - 2
2007-04-22 Karlskrona AIF - GIF Nike 2 - 0
2007-04-28 Kirseberg IF - GIF Nike 2 - 1
2007-05-05 GIF Nike - Höllvikens GIF 1 - 2
2007-05-12 FK Älmeboda/Linneryd - GIF Nike 2 - 1
2007-05-19 GIF Nike - Helsingborgs Södra 0 - 5
2007-05-26 Sölvesborgs GoIF - GIF Nike 5 - 2
2007-06-02 GIF Nike - IFK Hässleholm 1 - 1
2007-06-09 Malmö Anadolu BI - GIF Nike 1 - 2

Noterbart är 1) att trots fem inledande förluster så släppte de inte in mer än 2 mål per match. I tre av matcherna förlorade de dessutom bara med uddamålet. Detta gör att man måste ställa sig fråga: vad hade de kunnat åstadkomma med självförtroende i dessa matcher?
2) Detta självförtroende verkar ha kunnat ramla på plats eftersom de faktiskt tagit 4 poäng på de senaste omgångarna och det mot riktigt bra motstånd.

Det är inte utan att man börjar oroa sig lite inför morgondagens match eftersom LBK dessutom inte kan ställa en komplett förstaelva på planen pga avstängning och skador. Hur pass illa det är vet vi inte förrän imorgon innan matchstart dock. Ska bli spännande!

**********1. Det blev en plump i protokollet senast och andra hemmaförlusten för säsongen. Vad tar ni med er från den matchen in i denna omgång och vad lämnar ni bakom er?

Vi tar mycke med från matchen mot Högaborg. Bortset från de första 25 min vor vi enten spelade i undertal eller vid at organiseret laget igen efter vores två skador så tycker jäg att vi sad på matchen och vi skaber chancer till att avgöra den. Och specielt i perioden för Högaborg kommer på 2-1 har vi ett par store chancer. Det där savnes är att vi gör mål på alle de chancer vi skaber och vi är 100 % fokuseret själv på de små detaljer i forsvarsspelat i 90 min.

2. Lommalaget GIF Nike står för motståndet på lördag. I senaste omgången tog de sin första trepoängare för säsongen och de gjorde det dessutom mot Mabi. Har ni bra koll på hur de spelar och på vilket sätt de kommer bjuda motstånd?

Ja, vi tycker vi har bra koll på Nike. Nike är absolut bättre end deras tabelplacering. Det viser de också vid att ha taget point fra två av de bästa lag i serien Hässleholm och Mabi. Som jäg forstå det har de haft mycke otur och savnet en som kunne göra mål. Det har de fået vid Edward Pagon som vel är en av serien snabbeste forwards i serien sammen med forward kollegaen Micke. Därfor är Nikes bästa anfalls våben också en snabb djupledsspel, specielt i omställingssituationer. Et lag som är bra organiseret och kämper for varändra. Så det blir en virkelig tuft uppgift vi står overfor på lördag.

3. Avstängningar och skador spökar inför lördagens match förmodar vi? Finns det fullgod täckning för spelare som saknas?

Vi har en avstängt spelar och en del som är på skadorlisten. Så det är nu att vi ska vise att vi har månge spelare med store kvalitet i truppen.

**********

Omgångens odds från Unibet är:

Är nog faktiskt inte ett enda som lockar denna omgång. Beror säkert mestadels på att man behöver lite mer besked från förra omgången om vad som var tillfälligheter och vad som var trender.

Inga kommentarer: