lördag 9 juni 2007

Lunds BK - Högaborgs BK 1 - 3

I min inför-post så skrev jag: "det blir tätt och målsnålt på lördag. Mer kämpa än skönlir". Så fel jag hade...

Första halvlek var den bästa jag sett hittills i serien. Inte av LBK specifikt, utan rent fotbollsmässigt. De första 25 minuterna gick klart till Högaborg som bjöd upp till rejäl dans med snabbt, tekniskt och precist kortpassningsspel och därför var det ingen överraskning när Hesam Rajabieh-Fard på ett snyggt volleyskott gjorde 0-1 till Högaborg i den 19:e minuten.

När 25 minuter hade gått var det inte mycket som talade för LBK. Vi hade ett mål i baken, två nyckelspelare hade tvingats utgå pga skador (Tom Hansson i 5:e min, Johan Blomberg i 16:e min) och Högaborg hade dittills haft allt spelet.

Men skam den som ger sig, LBK reser sig och gör det bra efter målet. Resten av halvleken går definitivt till LBK och det kändes oerhört rättvist att första halvleks bäste LBK-spelare, Robin Oddmo, i 37:e minuten fick kliva fram mot straffpunkten och slå in reduceringen på straff.

Första halvlek slutar alltså 1-1 och det var riktigt kul att se på fotboll på Klostergårdens IP. Det tyckte nog alla besökare oavsett lag-preferens så här långt i alla fall. Skönaste kuriosan: När Admir i 40:e minuten lägger sig lite väl lätt i motståndarnas straffområde och Jacks röst rungar över nejden "Stå Upp!". Admir såg pigg ut idag och gjorde många bra insatser, men han brände också en hel del lägen som han borde satt dit tyvärr.

I andra halvlek visade LBK att det var de som hade hemmamatch. Från start tog man tag i taktpinnen och anföll mer och mer furiöst med en kulmen i en 10 minuters period mellan 70:e och 80:e matchminuten. Högaborg såg vid det laget ut att totalt gå på knäna och LBK rann igenom gång på gång.

Men som sig bör är inget givet i fotboll. LBK fick inte in bollen under sin press och dominans och Högaborgs backlinje lyckades hålla tätt även om de såg toktrötta ut vid detta läge. Trötta var dock inte Högaborgs anfallare som bara väntat på att få chansen och då den kom gjorde de inget misstag. I 86:e minuten går LBK:s annars utmärkte vänsterback Martin Rudolfsson bort sig i ett offensivt äventyr. En snabb omställning i luckan bakom honom resulterade i att HBK gjorde 1-2. En olycka kommer sällan ensam och därför gjorde de även 1-3 på en hörna i förra målets efterdyningar. Luften hade vid detta laget gått ur LBK som inte fått något för sin satsning framåt.

Högaborg vinner med 1-3 och behöver inte alls skämmas över det. De tog bättre vara på sina chanser och visade att de om de bara vill kan gå hur långt som helst i denna serie. Tyvärr inga matchbilder idag, mer än de som är tagna i direktrapporteringen via min mobil.