onsdag 1 augusti 2007

Eftersnack

Så var sommaren slut och slappandet i hängmattan över, eller hur det nu var. I alla fall är seriespelet igång igen och omgång 12 har i och med gårdagens match spelats färdigt. Nu är det alltså dags att titta lite närmare på vad som hände i den. För de högre serierna finns det tv-program för sådant här, men eftersom ingen av oss är tillräckligt snygg för att vara tv-värd så nöjer vi oss här på bloggen med textgenomgångar. Vi börjar med att titta på tabellen i nuläget:

Och matcherna i omgången som format den:Toppskiktet

Det blir allt mer tydligt vilka lag som ska göra upp om seriesegern i år, men vilken dramatik och fajt det är! Serieledarna i Södra åkte till Blekinge för att möta Sölvesborg. Södra har gjort överlägset flest mål i serien och Sölvesborg släppt in flest, var det någon som undrade hur det skulle gå? 0-4 Till Södra är ändå ett styrkebesked som säger att de inte blivit förslappade under sommaruppehållet. Serietvåan Mabi åkte ut till Höllviken, men inte för att se på naturen eller husen. Mabi åkte därifrån med 3 klara poäng i fickan och 0-3 i resultat. På förhand verkade det som att denna match skulle kunna bli spännande. HGIF tvålade nämligen till division 1-laget IFK Malmö med 4-0 i en träningsmatch vilket i alla fall i mina ögon signalerade att de var taggade. Mabi fortsätter att ta sina poäng dock.

Våra grabbar skulle till Kirseberg och spela returmötet mot dessa. 1-0 vinst på hemmaplan i bagaget och vi trodde det skulle bli jämnt och tufft. Efter 9 minuter stod det 0-2 till LBK och vi som inte kunde vara på plats njöt. Resultatet blev 1-3 och LBK är fortfarande obesegrade på bortaplan. Alla tre topplagen tog alltså full pott i denna omgång med och de inbördes returmatcherna kommer bli ohyggligt spännande tror jag.

I nästa omgång blir det dock inga toppmöten heller. LBK tar i nästa omgång mot tabelljumbon Nike hemma på Klostergårdens IP, Mabi åker till en annan del av Malmö för att spela derby mot Kirseberg och Södra tar emot KAIF hemma. Ska vi gissa på att toppskiktet inte ändrar positioner i nästa omgång?

Mellanskiktet


Högaborg anför mellanskiktets jakt på tättrion fortfarande. 3-3 på bortaplan mot KAIF gör att de fortsätter att ligga en poäng före dem. Högaborg har tydligen knappt några hela spelare kvar, så ett oavgjort resultat mot närmaste tabellkonkurrenten på bortaplan får ändå anses vara ett bra resultat. Kanske kan Högaborgarna glädjas av lite Silly season rykten från Helsingborg där gamle HIF:aren Jesper Jansson eventuell är aktuell för spel i klubben. Envisa rykten gör även gällande att Högaborg praktiskt taget har klart med en rejäl anfallsförstärkning nästa år. De flesta med fantasi kan nog gissa vem det ryktas om. KAIF ökade med sin poäng avståndet ned till tabellsexan HGIF i och med att dessa förlorade mot Mabi. Avståndet är nu 3 poäng. HGIF jagas närmast av Hässleholm som är poängen efter tack vare sin bortavinst mot FKÄL och där får vi nog dra strecket mellan mellanskiktet och bottenskiktet i denna omgång.

Bottenskiktet

Precis ovanför kvalstrecket ligger nämligen Laholm och Kirseberg i nämd ordning på respektive 12 poäng. Laholms seger mot jumbon Nike på bortaplan gav dem ett hopp i tabellen och aningen säkrare mark att arbeta vidare på. Kirseberg som förlorade bägge matcherna mot LBK i serievändningen verkar ha stannat upp lite, men kan nog lyfta sig något snäpp till med lite lättare motstånd. I nästa omgång har de dock hemmaderby mot Mabi och då gäller det att de är på tårna rejält. Mabi har inte förlorat en enda poäng på bortaplan under säsongen hittills. På kvalplats har vi FKÄL ynka poänget efter åttan och nian i tabellen. Dock har de trepoäng ner till nedflyttningsstrecket där SGOIF och Nike huserar på 8 respektive 7 poäng. SGOIF och FKÄL möts i blekinge i nästa omgång så den matchen blir mycket viktig för bägge lagen. Nike springer in i LBK på bortaplan och bör få tufft.

Sammanfattningsvis

Härlig topp och bottendramatik bjuds det i serien just nu och det ska bli grymt spännande att se hur det går i kommande omgångar. Frågan är om någon i toppen kan rycka eller någon i botten hängas av?

Inga kommentarer: