lördag 4 augusti 2007

Lunds BK - GIF Nike 0-0

Tyvärr blev inte hemmamötet mot tabelljumbon vad vi hoppades på. 0-0 och en poäng gör att vi tappar i toppstriden om någon Mabi eller Södra vinner.

Matchen i sig började positivt från bägge lag och de första tjugo minuterna fick vi se ganska rolig fotboll. Efter det planade spelet ut och det var ganska stillastående på plan. Inte mycket rörlighet eller fantasi i något av lagen. Första halvlek gick som helhet till LBK som hade några farliga fasta situationer samt ett mål som blev bortdömt pga att Fredrik Karlssson gick i duell mot målvakten. I mitt tycke något som domarna alldeles för ofta blåser för. Målvakten har redan fördel av att få använda händerna och behöver inte behandlas som en porslinsspelare. Sådana skitsaker blåser de aldrig för på mittplan. Att målet blev bortdömt var i alla fall inget att bli upprörd över för det är som sagt alltid så, så domarna är i alla fall konsekventa.

I andra halvlek stack de pigga Nike-anfallarna upp emellanåt i farligheter, men resten av bortalaget föll mer och mer tillbaka. Den sista kvarten satt nio av deras utespelare i eget straffområde medans LBK gång på gång trummade på i anfall. Ibland lönar sig sådan tråkfotboll och idag var en sådan dag. Det är bara att gratulera Nike till att deras defensiva slit belönade dem med ett viktigt poäng i bottenstriden. LBK har återigen visat att man är bättre på bortaplan än på hemmaplan denna säsong.

Dagens domare var inte bra. I och för sig blåste han nästan aldrig vilket kan ge ett intensivt och roligt spel, men när han blåste var det många som såg frågande ut. Han lyckades exempelvis ge vardera laget vars ett gult kort för filmning och bägge var fel. LBK var först ut när Winqvist bryter in i straffområdet på vänsterkanten och blir rejält kapad precis innanför straffområdesgränsen. I ett Nike anfall kort därefter går anfallaren i närkamp med Rudolfsson och lite brottning om bollen resulterar i att han faller. Han blev knuffad ur balans och inte heller denna gång var det någon filmning. Okej att han inte blåser straff i någon av situationerna men visar man kort på filmning ska man vara ganska säker på sin sak.