söndag 18 februari 2007

Gif Nike

Gif Nike kommer från badorten Lomma och bildades 1919 av Tage de la Motte. Tage och klubben framstår ibland lite som ett gäng skojare.

Så här skriver Tage i en gammal klubb-bok om hur klubben bildades:

"När föreningen höll på att födas, gick jag och spekulerade över vad namn "barnet" skulle få vid dopet. Jag var inställd på ett kort namn och inte vardagligt. En dag diskuterade jag saken med min vän Ossian Bååth, vilken saknade allt intresse för idrott men var språkligt intresserad, och det var han som föreslog namnet Nike. Det var kort och unikt som föreningsnamn. Nike var ju namnet på den grekiska segergudinnan"

Han var en skojare helt enkelt.

Gif Nike gick upp till tvåan i år efter att ha slagit Limhamn med bara en poäng. De har varit helt frånvarande från de högre seriesystem några år nu och senast de var uppe i tvåan var 1967.

Nike har behållit stora delar av sin trupp från förra året och egentligen bara gjort två nyförvärv än så länge. Sebastian Larsson från Lödde och Henrik Månsson från Åkarps IF förstärker på mittfält respektive backposition.

Nike har dragit igång träningsmatchandet sent och gjorde faktiskt sin första träningsmatch igår mot Bunkeflo IF. Så vi vet inte alls hur de ser ut nu på försäsongen.

Andreas "Ean" Georgson blev utsedd till årets spelare i Nike förra året. Kul då han har spelat i Nike sedan sex års ålder. Det är inte ofta vi ser spelare med sådant hjärta. Så vi gissar att det är han vi ska akta oss för.

Om vi ska spå hur det går? Gissar på en mittplats men att de håller sig kvar i tvåan. Det blir stryk båda gångerna de möter LBK.

Inga kommentarer: