lördag 24 februari 2007

Matchreferat: Lunds BK - Bunkeflo IF

Då var vi tillbaka i värmen efter att ha tittat på ett roligt spelande Lunds BK. De vek inte ner sig det minsta mot Superettanlaget Bunkeflo IF. Tyvärr slutade det med förlust 2-3 men Lunds BK är nog det lag som gick in i omklädningsrummet mest nöjda. Bunkeflo spelade inte speciellt bra och var riktigt usla i sportsmanship.

De första tjugofem minuterna förde Lunds BK spelet och fick helt rättvist första målet. Marcus Winqvist smekte in bollen ner vid stolpen i det högra hörnet i den tjugonde minuten. Han var också den spelare i LBK som var mest tänd. Så tänd att han brottade ner en i Bunkeflo bara minuterna senare och fick matchens enda gula kort.

De sista tjugo minuterna tog Bunkeflo över och hade ett rejält tryck men lyckades inte pricka in bollen så LBK slutade första halvlek i ledning.

Andra halvlek var jämn även om Bunkeflo tagit över matchen mer och mer. Precis i början av andra så gör de även 1-1.

Lunds BK var riktigt vassa i omställningar i andra och de spelade fin fotboll. Mycket tack vare Fredrik "Kalle" Karlsson (bild nedan) som kom in och styrde som släpande anfallare. Många bollar passare honom och fördelades snyggt vidare. Han stod även för matchens mål när han chippade in 2-1 i den åttonde minuten efter ett ruggigt kliniskt anfall med ett tillslag av Lunds BK.

Även om Bunkeflo pressade på bra så såg det ändå ut som att LBK skulle kunna vinna. Tyvärr seglade 2-2 in i 35 minuten och sen blev det ett lite klantigt självmål till 2-3. Det var synd men LBK spelade jämt och pressade ett Superettanlag och det ska de vara nöjda med.

Bunkeflos målvakt visade även upp ett riktigt tråkigt beteende när han i slutminuterna tacklade ner en spelare i LBK och sen istället för att be om ursäkt slår av honom mössan. Blir väl så när man spelat uselt för han höll verkligen inte ens superettanklass. Överlag visade Bunkeflo dålig attityd och vi får hoppas att tränaren ryter till efter matchen.

LBK såg i alla fall riktigt bra ut idag. Lovar gott det här!
Vi undrar dock vem den mystiske mannen i mff-jacka var...