måndag 5 februari 2007

Nu börjar vi!


Jonas och jag började prata om att vi har bott i Lund ett bra tag nu och verkar bo kvar här ett bra tag till och då borde vi ha ett lokalt lag att heja på. Det finns ju inte så många att välja på här i Lund och jag var inte intresserad av hockey så då tog ner alternativen till två. Vi valde mellan Lunds SK och Lunds BK. Då Lunds Bk håller till på Klostergårdens IP som ligger bra placerat för att vi ska orka gå iväg på matcherna så fick de bli dem.

Tycker att det verkar som vi gjort ett bra val. Klubben startade 1919 efter Lunds GIFs juniorer brutit sig ur föreningen efter ett bråk med tränaren om att de inte fick spela några matcher.

1924 var första året som Lunds BK började spela i seriesystemet. Nu ligger man i division två södra götaland.

Lunds BK har egentligen bara fostrat tre kända spelare: Nils-Åke 'Kajan' Sandell, Roger Ljung och Martin Dahlin är de spelare som tagit sig vidare från klubben och gjort riktigt bra karriär. Vi får väl hoppas på att det blir fler nu framöver.

Klubben har inför den här säsongen förlorat sju spelare som slutar. Om de är dåligt eller bra är svårt att säga då vi aldrig har sett dem spela. Tomas Martinsson producerade i alla fall ett mål förra året så det får vi se som tråkigt att vi inte får se honom spela.

På nyförvärsidan hittar vi åtta uppflyttade juniorer. De har dessutom tillkommit ett par värvade spelare från andra klubbar.

Otto Martler (19 år). Målvakt som kommer från Gantofta IF. Räknas enligt Lunds BKs hemsida som en av div 2s bästa målvakter.

Reda Chahrour (21 år). Kommer även han från den för oss okända klubben Gantofta IF. Kan spela både ytterback och mittfältare.

Marcus Westerlund (18 år). Kommer närmast från MFF. Förmodligen platsar han inte där och får nu chansen att visa vad han duger för. Vi kommer förmodligen att se honom som mittback eller ytterback.

Robin Andersson (18 år). Även han har förmodligen inte platsat i MFF. I Lunds BK får han chansen som innermittfältare.

Christoffer Zachrisson (23 år). Kommer närmast ifrån Eslöv BK och är tänkt att spela innermittfältare.

Tomoki Motomachi (20 år). Ser vi som det intressantaste nyförvärvet. Tomoki är i Lund som utbytesstudent från Japan. Kommer att vara tredje målvakt i år.

Från de som är kvar i truppen ser vi fram emot att få se närmare på de två målspottarna i Lunds BK. Johan Blomberg och Fredrik Karlsson stod för 13 respektive 10 mål förra säsongen. Vi får hoppas att det håller i sig.

Det är extra roligt att se att de har en så ung trupp. De har verkligen framtiden för sig. Äldsta spelaren är född 1979.

Träningsmatcherna drog igång nu i helgen som gick men det kändes lite väl att åka över till Danmark för första matchen. Tror vi kommer nöja oss med hemmamatcherna till och börja med. De fick ändå styrk i första matchen även om tränaren säger att det var jämt. Glädjande var i alla fall att Robin Oddmo nätade två gånger.

Nu på lördag är första hemmamatchen och vi håller på att peppa igång oss. De kommer att möta IFK Malmö som håller till i en division högre upp än Lunds BK efter att tagit steget upp från division två förra säsongen. Lunds BK slutade trea förra året så det känns ändå som att vi ska kunna ha en viss chans.

Tyvärr kommer vi inte kunna införskaffa några LBK mössor som var tänkt. Kansliets öppettider krockar med veckans Odd-fest i Dieselaffären. Får bli en sväng förbi där nästa torsdag istället eller om vi inte har tur och de har öppet i samband med matchen.

Det ser ut att kunna bli en härlig försäsong. Lunds BK möter nämligen även båda våra "riktiga" lag. Eller B-lagen i alla fall. Jonas lag Helsingborg IF den 1/4 och mitt lag Malmö FF den 10/4. Vi får hoppas på att vårt nya gemensamma lag ger dem däng.

Vi återkommer med eftersnack och bilder efter vår första hemmamatch på lördag.

Kom igen Krubban!

5 kommentarer:

Göran sa...

Det ligger något fint i att ni bestämt er för att komma till en kompromiss; MFF+HIF=LBK, lysande!

Anonym sa...

HATA HATA HATA LBK!

Jonas sa...

Go Krubban!

Anonym sa...

Haha: Fan va bra sida/killen ni inte får se som nätade en gång förra året

Jonas Wendrup sa...

Hehe, vilken av dem:

Tom Hansson 1

Thomas Martinsson 1

Mahmod Khattab 1

Tobias Nilsson 1