måndag 12 februari 2007

Högaborgs Bollklubb
Högaborg är från Helsingborg och bildades 1927. En klubb som de flesta känner till trots att de inte spelar i någon av de högsta divisionerna. Anledningen är att deras ungdomsverksamhet har fostrat ett flertal spelare som har fått genomslag inte bara på nationell nivå utan även internationellt. Störst av dem alla är förstås Henrik Larsson. Nämnas bör också Mats Magnusson. Tillsammans bildade de senare framgångsrikt radarpar i anfallet för Helsingborgs IF vilket skvallrar lite om vad Hbks talanger oftast får för klubbadress efter Hbk.

Förra säsongen gled Hbk igenom div 3 sydvästra götaland. På 22 matcher vann man 19 och spelade 3 oavgjort. Inte en enda förlust med andra ord. Med tanke på deras statistik på dessa matcher: 78 gjorda mål och bara 18 insläppta dvs +60 i målskillnad så kan man nog sluta sig till att det inte är någon strykpojke som kommer upp till vårt lags division.

Jag försökte hitta skytteligastatistik från 2006 men gick bet. Sista matchrapporten från serien skvallrar dock om att Hesam Rajabieh-Fard är något för våra tappra försvarare att hålla ett öga på. Han avrundade säsongen 2006 med ett hattrick borta mot Markaryd.

Viktigaste spelaren i Högaborg? Det är nog en icke-spelare. Tränaren Patrick Sundström kallas av många succétränare. Föra säsongens segermarsch genom trean var hans första i Hbk. Åren innan det hade han fört upp Gantofta två steg i seriesystemet på två år. Vet han ens hur det är att inte vinna en division?

Sammantaget blir vårt tips att trots att de är nykomlingar så blir Högaborg att räkna med, en potentiell kandidat för toppstrid?

Högaborgs trupp 2007:

Målvakter:
1)Marco Passanante
38)Nikola Stojilkovic

Backar:
2)Per Vig
3)Daniel Ander
5)Fredrik Dupont
6)Filip Egger
7)Oskar Nilsson
10)Kristopher Petersson
18)Marcus Svensson
29)David Johnsson (NY)
16)Jason Jonsson

Mittfältare:
8)Fredrik Liverstam
9)Björn Larsson (NY)
11)Per Jacobsson (UTLÅNAD)
12)Marcus Olsson
17)Mani Mozaffari
21)Alexander Goldring (NY)
22)Erik Thorén (NY)
25)Martin Rosqvist

Forward:
13)Hesam Rajabieh-Fard
15)Mattias Hallberg
14)Betim Bajrami
19)Dario Grahovac (NY)
20)Christer Nordin

Förluster:
Markus Ekberg, Råå IF
Jesper Andersson, Klubb ej klart
Mathias Holenstein, Klubb ej klart
Robin Lejon, Eskilsminne IF
Mattias Nilsson, Studerar

Inga kommentarer: