tisdag 27 februari 2007

Lunds BK - FC Roskilde 3-2


Kvällsmatch mot FC Roskilde och kvaliteten på foton blev ungefär som ovan, men vad gör det när LBK vann.

LBK inledde piggt, framförallt Marcus Winqvist som såg ut att trivas med kvällsmatch. Roskilde var dock de som hade det mesta av spelet i första halvlek även om Lunds BK stack upp då och skapade vassare chanser. Danskarna rann igenom på sin högerkant gång på gång men kom aldrig till något riktigt vasst avslut. I 21:a minuten stack LBK upp Robin Oddmo gjorde 1-0 på ett långskott från en bra bit utanför offensivt straffområde. Skottet var ganska löst men välplacerat och gick ribba in bakom en målvakt som måste varit halvsovande. Robin var i alla fall vaken vilket räcker för oss! Man kan dock säga att vi fick tillbaka direkt när Roskilde i minuten efter fick en något billig straff. Roskildes nummer 11 klev fram till punkten och klippte välplacerat in 1-1.

Målen i första halvlek var inte slut med det. I 26:e minuten gör Lunds BK ett fint anfall som slutar med att Marcus Winqvist frispelar Rasmus Köhler-Jacobsson som först skjuter rakt på målvakten men får tillbaka den och kliver förbi honom för att lägga in den i öppet mål. Mycket snyggt och 2-1 till LBK.

I 38:e minuten hade Roskilde sin bästa chans utöver straffen. En väl slagen frispark smet tätt utanför Otto Martlers vänstra stolpe.

Andra halvlek böljade fram och tillbaka de första 30 minuterna och okoncentrerat spel av bägge lagen gav lite halvchanser. Enda saken under denna tid som spelmässigt var värt att notera var ett genombrott in från vänsterkanten av Johan Blomberg (?) som avslutades med en fantastisk enhandsräddning av Roskildes målvakt. LBK bytte under andra halvlek in hela sin bänk:

Emil Alriksson ut, Admir Osmancevic in (21:a min)
Reda Chahrour ut, Tim Strömberg in (21:a min)
Christoffer Zachrisson ut, Henrik Danielsson in (26:e min)
Marcus Winqvist ut, Niklas Olsson in (35: min)

Lite mål till skulle hinnas med också. Lunds BK gjorde 3-1 i 35:e minuten på en hörna av Robin Oddmo, eller rättare sagt Roskilde bjöd på den eftersom det var ett självmål. Robin borde få assist i alla fall...Precis innan slutet fick Roskilde en tröstreducering till skänks efter en loj insats av LBK:s mittförsvar. Slutresultatet blev alltså 3-2 till Lunds krigare.

Sammanfattningsvis var det vad det skulle vara: en vinst. Men i ärlighetens namn inte mycket mer. Man kan lätt konstatera att LBK:s anfallsspel är rappt, smart och effektivt. Tur är det för idag var försvaret egentligen bara godkänt på högerkanten. Vänsterförsvaret blev bortsprunget, framförallt i första halvlek och mittförsvaret blandade bra och stabila insatser med ordentligt slarv som kunde kostat matchen. Bäst på planen idag var Marcus Winqvist som i första halvlek inte satte en fot fel vad jag såg.

5 kommentarer:

LBK sa...

Johan Eiswohld spelar inte i LBK mer, det var Emil Alriksson som blev utbytt

LBK sa...

Oddmo gjorde första målet, inte Mackan.

Niklas sa...

svårt att hänga med när vi bara har numren från sidan att gå på (vi blir nog bättre snart). Det stod även Oddmo på sidan innan men vi ändrade när det stod Mackan på Lunds Bks sida.

Jonas ändrar igen så fort an vaknar.

Jonas Wendrup sa...

Tack för rättelsen! Som sagt, vi har bara hemsidan att gå på en så länge så vi får lära oss genom misstagen vad gäller kopplingen namn-nummer.

Att det var Robin Oddmo som gjorde första målet var jag ganska säker på, men eftersom första korta notisen på LBK:s sida sade Winqvist så ändrade jag snabbt när jag såg det. Ibland ska man tro mer på sig själv!

Jonas Wendrup sa...

Kanske svårt att byta in någon som inte ens är med i truppen med, jag kunde ju bara kollat min egen "inför"-post ;)