lördag 10 februari 2007

Matchreferat: Lunds BK - IFK Malmö

Idag har vi varit iväg och sett vår första match. Lunds BK tog emot IFK Malmö. Det var en kall upplevelse. Vi har lärt oss att man kommer behöva underställ och raggsockor om vi ska klara oss igenom fler träningsmatcher.

Vi möte upp vid grindarna. Då hade Jonas redan kollat in att matchen var borta på konstgräsplanen. Vi begav oss dit och hittade den enda lediga bänken. Vi förstod rätt snabbt varför ingen ville använda den. Det krävdes att man var uppe och rörde på sig för att inte frysa ihjäl.

Lunds BK ställde upp med följande lag.

1 Fredrik Aronsson (mv)
2 Martin Rudolfsson
3 Reda Chahrour
25 Calle Berglund
14 Marcus Westerlund
18 Christofer Zachrisson
9 Robin Oddmo
10 Henrik Danielsson
15 Johan Blomberg
16 Fredrik Karlsson
27 Admir Osmancevic

På bänken:

Tomoki Motomachi (mv)
12 Johan Friberg
30 Robin Andersson
6 Marcus Winkvist
17 Rasmus Köhler-Jakobsson

Matchen kommer igång 10 minuter efter utsatt tid. Inte rätt dag att inte starta i tid. Nu fryser jag rejält redan.

LBK trycker på direkt och redan i första minuten har de ett anfall som bara är millimeter från att gå in. De har även två fina frisparkar från höger sidan som skulle kunnat bli mål. Det är helt klart högersidan som LBK satsar sin anfall ifrån. Nästan allt sker på den sidan i första halvlek.

I 21 minuten är det riktigt när för LBK att sätta första målet. Två-tre spelare har chansen i en flipperspelssekvens i IFK Malmös straffområde.

Det lossnar tillslut för LBK och i 23 minuten sätter Admir Osmancevic första målet i tom bur efter att ha blivit frispelad.

Tyvärr håller inte ledningen länge då Ali Jasim slänger sig i straffområdet. Vi hade svårt att se att det skulle vara straff där. Ali är förövrigt IFK Malmös bäste spelare. Han visade riktigt fin teknik och om han fått lite uppbackning säkert stått för fler farligheter i första halvlek. Fredrik Aronsson väljer rätt hörn men Martin Abrahamsson slår en bra straff och sätter 1-1 målet lätt.

LBK tar åter ledningen i 46 minuten och det Admir som är framme igen. LBK har allt spel i första halvleken. IFK Malmö gnäller mest och drar på sig en hel del onödiga gula kort. Kul att se att LBK vill så mycket.

I halvlek bestämmer sig jag och Jonas att vi ska cykla ner till Hydro och äta en korv och dricka en kopp kaffe om vi ska överleva en halvlek till. Så en Lunda Melle senare står vi åter på planen. Vi hör med en av staketrävarna om ställningen och det visar sig att vi missat två mål när vi varit borta. Inbytta Marcus Winkvist har hållit sig framme och slagit in ett mål för LBK och vem som gjort målet för IFK Malmö vet vi faktiskt inte (vi har nu fått reda på att det var Zoran Jovanovic). Rasmus Köhler-Jakobsson och Robin Andersson har också fått komma in på plan.

I andra halvlek spelar Lunds BK riktigt bra. De har nästan allt spel och passningsspelet såg fint ut. Rasmus Köhler-Jakobsson imponerade mest på mig och jag tycker det är lite konstigt att han inte fick chans från start. Han är lite klen men visade bra teknik och kämpaglöd.

Då vi var bort i början av andra så vet vi inte riktigt tiden för målen men Robin Andersson slog in 4-2.

Här sker även lite byten Admir Osmancevic och Johan Blomberg får båda både gå ut och komma in igen. I den här vevan gör även André Grabowski i IFK Malmö 4-3. Det blir också slutresultatet.

Slutet av matchen är fylld av gnäll och fult spel, mest från IFK Malmös håll. Känns som de blev lite överraskade av LBKs spel och kanske framförallt av sitt eget dåliga spel. De lyckas även få en utvisad i slutminuterna. De är nog bara Ali som får godkänt i motståndarlaget. Fast att de inte har honom i mittfältet utan spelar honom som back förstår jag inte.

I LBK är det mer att glädjas över. Rasmus Köhler-Jakobsson var som sagt bra, Admir Osmancevic näter två, Johan Blomberg dominerade på mittfältet, Fredrik Karlsson såg riktigt stark ut men var lite långsam vid några tillfällen och Fredrik Aronsson gjorde inte många fel.

Det ser lovande ut inför framtiden.

Nästa hemmamatch mot Roskilde kommer vi att vara mer påklädda. Kan bli en kul vår!

Se bilder och filmer från matchen här

IFK Malmö har skrivit om matchen här.

Nu har LBKs hemsida fått upp en rapport med.


Inga kommentarer: