måndag 19 februari 2007

Sölvesborgs GoIF


Nu har turen kommit att titta närmare på laget som hade bäst publiksnitt i förra årets upplaga av div 2 södra götaland: Sölvesborgs GoIF. Klubben snittade 566 personer på sina hemmamatcher, att jämföra med LBK:s 197 personer som placerar oss i mitten av publikligan.

Förra året slutade SGoIF som sexa i tabellen dvs precis i mitten. Matchstatistiken skvallrar om en framträdande styrka samt en lika framträdande svaghet. Styrkan är att de är målfarliga, 46 mål producerades framåt och det är en delad första plats tillsammans med IFK Malmö och LBK. Svagheten kan du nog gissa dig till med tanke på deras styrka: de läcker bakåt. Med 52 insläppta mål var de faktiskt sämst i serien.

Om man tittar närmare på hur det ser ut inför denna säsongen så är det inte lika säkert att offensiven är tryggad. De har nämligen förlorat förra säsongens suverän i målproduktion Stefan Larsson (16 mål) till Kristianstads FF som spelar i division 1. Man har än så länge tagit in 3 nya försvarare och en målvakt i truppen så vår slutsats är att man försöker stärka upp förra årets svaghet. Så här ser spelarrörelserna ut än så länge:

Spelare in:
Johan Kullman - Försvarare - Olofströms IF
Christoffer Niklasson - Mittfältare - Märserums IF
Kristian Örnevik - Målvakt - Kristianstads FF
Marin Ladan - Försvarare - Sölve BK
Marc Wallgren - Mittfältare - IFÖ/Bromölla IF
Abiola Dauda - Forward
Fredrik Johansson - Försvarare - Högadals IS
Peter Martinsson - Forward - Kristianstad FF

Spelare ut:
Ola Eriksson - Sölve BK
Gustav Svensson - Sölve BK
Andreas Håkansson - Sölve BK
Stefan Larsson - Kristianstads FF
Peter Olsson - Studier i Växjö
David Löfquist - Mjällby AIF
Tobias Kjellsson - Jobb i Slovenien

Exakt hur deras trupp ser ut går inte att utröna av klubbens hemsida.

Med tanke på att SGoIF var nykomlingar i tvåan förra året så gjorde de bra ifrån sig. Såvida man inte vunnit rejält på "in"-sidan av silly season så kommer det att bli problem för dem detta år. Att förlora en av grundbultarna för deras framgång offensivt bådar inte gott även om man har höga förhoppningar på nya fowarden Abiola Dauda. Vi tippar att SGoIF får slåss i botten av tabellen. Hoppas att deras "hardcore"-supportrar på bilden nedan inte håller det emot oss.

Inga kommentarer: