fredag 23 mars 2007

Högaborgs BK - Lunds BK 0-0Detta matchreportage börjar med en solnedgång eftersom det var det vackraste vi fick se ikväll ;) Fem minuter innan matchstart var vi på plats i hittarp för att beskåda matchen mot Helsingborgs "lillebror"-lag Högaborg. För dagen förstärkta av min (Jonas) bror som är ungdomstränare i HIF insåg vi snabbt att vallen på bortre långsidan var vår plats, eftersom vi där fick bättre överblick av matchen samt slapp stå bredvid Högaborgs familjer och fans. Vi var ju bortasupportrar!

Matchen började och det syntes att Högaborg var de som ville mest inledningsvis. De första 15 minuterna så pressade de högt och LBK hade svårt att få igång sitt patenterade kortpassningsspel. LBK kom dock tillbaka 0ch kontrollerade bollinnehavet resten av halvleken. Något mer spännande skapades dock inte framåt än enstaka halvchanser. Högaborg försökte kontra några gånger och halvleken slutade 0-0 i protokollet, men 1-1 i målchanser efter en Högaborgsnick i ribban på en hörna samt ett friläge för Fredrik Karlsson som smet utanför stolpen. Man kan säga att Fredrik Karlsson inte riktigt var vän med bollen idag, för många bollar tappades bort i bra lägen av långsam tanke av LBK i allmänhet. Men man kan inte ha bra dagar jämt och det är bättre att ha dem dåliga i en träningsmatch. Första halvlek kan summeras med att 0-0 var ett mycket passande resultat.


Andra halvlek börjades entusiastiskt av LBK och man fick lite tryck direkt mot Högaborgs mål. LBK förde spelet mer framgångsrikt nu och ett antal chanser vaskades fram bl.a. missades Fredrik Karlsson ett utmärkt läge att bara peta in bollen i mål på ett inlägg från vänsterkanten. Bollen gick istället rakt på målvakten som lyckades få den till hörna. Högaborg hade små sekvenser av tryck mot LBK:s mål, men sammantaget var LBK det klart bättre laget i andra halvlek och därmed i matchen generellt sett.Utanför planen bjöds på den största spänningen och komiken. En lätt överambitiös linjeman lyckades med att visa ut en ur LBK:s tränarstab för att han skrek (på en träningsmatch), vinka hörna stående 2 meter in i planen och tillåta att Högaborg gjorde ett flygande dubbelbyte...Behöver vi säga mer?
Allt som allt en match som hade svårt att upphetsa, men där våra grabbar var det bättre laget. Under andra halvlek när vi uttryckte vårt missnöje med en feldömd offside så fick vi en lustig kommentar från Högaborgs vänsterback som sa "Skippa kröken på vallen". Vi kunde inte låta bli att skratta och undra varför vi inte tänkte på att ta med "kröken" istället...

4 kommentarer:

ay sa...

Har man fått Klostergårdens gamla konstgräs i Hittarp?

Jonas sa...

Den frågan överlåter vi med varm hand till någon insatt att svara på :P

Jonas sa...

Jag måste tillägga till referatet med att jag har gått med ett småleende på läpparna idag varje gång jag tänkt på linjemannen. Denna komiska gestalt går inte att förmedla på en blogg utan måste upplevas och fick en verkligen att inse att man inte var på Olympia utan på Hittarps IP, en förort till Laröd...

Om ni har quicktime så har ni förresten en liten film här på hur det såg ut när Jack gav spelarna instruktioner i pausen:

www.wendrup.se/teamtalk.MOV

Jonas sa...

Det fungerade inte så bra med filmen där, så det fick bli youtube istället. Kommer finnas på följande adress om ett tag:

http://www.youtube.com/watch?v=t9Chm589vXc