fredag 2 mars 2007

Inför Lunds BK - Stenlöse BKImorgon är det dags att möta ytterligare ett danskt lag. Denna gång är det Stenlöse BK som kommer på besök. SBK huserar i samma serie som FC Roskilde men ligger förnärvarande sist i den:


Klubben grundades 1911 och spelar i helblått ställ hemma och i svenska landslagets färger borta. Förra säsongen klarade man sig precis från nedflyttning i danmarks division 2 öst genom att hamna på en 12:e plats.

Lunds BK:s tränare Jack Jensen var även denna gång vänlig nog att svara på lite frågor inför matchen:

1. Dags att möta ytterligare ett danskt lag, denna gång Stenlöse BK. Vad förväntar ni er för motstånd?

"Jeg forvente at vi skal møde et lag som er bra i passningsspelat ligesom de andre danske lag vi har mødt. Så har får vi testtet hvor dygtige vi er i vores forsvarsspel til bytta från press på boldholderen till täckning ev markering når han passar bollen. Altså så vi undgå at blir for mycke bolltittar. Men jeg tror også at vi vil komme til at väre mere spelstyrene end vi har väret mot Bunkeflo och Roskilde. Så det skal blive intressant och se hur bra idéer vi har i vårt etableret anfallsspel."

2. Vi tyckte att försvaret varvade mycket stabila insatser med darriga, tveksamma sådana i senaste matchen, men i din matchrapport var du mycket nöjd med försvaret. Vi inser våra egna brister i analyskunskap men undrar vad det är vårt otränade öga missar som gör att det var ett fall framåt?

"Jeg vet jo vad vi jobbar med på träningarne och derfor kan jeg tycka at vi går fremåt på det vi jobbar med själv om det ikke ser perfekt ut. Vi pratar mycke kring vad prioriteringen är i olika forsvarsituationer - press, täckning, markering. Så vi är metvitten om at det vi gör kan ha negativ eller positivt konsekvens for resten af laget. Derfor er komunikation mellam spelare och ta ansvar inte bare for sig själv men for de spelare som är involveret i situationen en mycke vigtig del av vårt spel. Dette tar tid at få till at sidde 100 % och var inte noget vi jobbatspecielt mycke med sista år, så derfor kan jeg vil tycke vi är på rätt väg själv om vi inte 100 % lykkes i varje siuationen - kan vi se spelaren är metvitten om hur situationen kunne vära löst på et bättre sät så kan vi köpe det nu - men inte om 1 måned. Men på den anden side så kommer Roskilde bare till et par skott udefrån også de två mål hvor straff målet aldrig skulle havde väret straff - så jeg tycke vi lykkes bra forsvarsmässigt när vi holder et så bra lag som Roskilde stort set bort från chancer. Så ge jer jeg rätt i at vi havde lite problemer ude på kanten men de får inte noget farligt ud af det, da andre spelare löser deres uppgifer. En annan sak man inte må glemme är at der er vores forsvarspel som giver os det förste målogflere farlige chancer när vi vinnar bollen hög i plan og kan contra. Så der er mange elementer man ska ha man i sin analyse."

3. Blir det några förändringar i startelvan mot senaste segermatchen?

"Det vil blive forändringer i startelvan, da vi går rundt på 20-22 spelarne. Viktig at spelarne får chancen til at vise sig upp. Vi ska också se om nogle spelare kan vära möjligheter på andre positioner end den man normalt har spelat på. Självetruppen och startalvan må Ni vente med at se i kväll på hvor hemsida.
Hoppas på två bra matcher imorgen da vårt U-lag spelare mot Eslöv BK A från div 3kl. 10.00."

Vi hoppas också på två bra matcher imorgon och tackar Jack för att han bjuder bloggen på svar på våra frågor och har tålamod att förklara!

Matchen börjar imorgon Lördag 3/3 klockan 12.00Klostergårdens IP. Kom och se trevlig fotboll!

2 kommentarer:

PRL sa...

Tack för otrolig bra info....Fortsätt med detta.

kicka boll som lunds bk sa...

precis nybliven bk fan, med nära insikt i ledarstaben.
ska bli intressant att följa laget kommande säsong...

ses på norra stå

winning is everything!