fredag 9 mars 2007

Karlskrona AIF


Nu är det Karlskrona AIF:s tur att hamna under luppen i vår genomgång av kommande säsongs motståndare.

Karlskrona AIF grundades 1967 genom en sammanslagning av tre lokala klubbar (Karlskrona BK, Saltö BK och Björkholmens IF) och är den största klubben i Karlskrona. Hemmaplan heter Västra Mark och denna har som mest tagit emot 3893 åskådare då KAIF spelade mot Västra Frölunda 1981.Som bäst har de kommit på 4:e plats i division 2 (nuvarande superettan).

2005 gick KAIF upp ifrån division 3 till nuvarande division och under fjolårets seriespel placerade man sig på plats 5 i tabellen. Den interna skytteligan vanns 2006 överlägset av Marcus Olofsson med 16 mål och 4 assist. Hur de kommer lyckas i år är svårtippat, men vi gissar i vår enfald på att det rör sig om mittenskiktet i år med.


Träningsmatcherna hittills 2007 för KAIF och deras "farmarlag" KFC (de benämner det själva så på hemsidan):

Kuriosa: Den högljudde och bestämde Peter Antoine har lett KAIF vid två tillfällen (1988, 2002).

I vår blogginterna tävling placerar sig KAIF:s hemsida ganska högt med bra och lättillgänglig information. Spelarpresentationerna är väl värda att titta på, Vi registrerar att ambitionsnivån spänner från "att bli bäst" till "Ta en plats i truppen". Smeknamnen är inte att leka med heller, vad sägs om "Lusse", "Beach Boy" och "Greken" för att nämna några.Det finns även en gästbok på sidan.

Bilden nedan visar en syn vi hoppas slippa se under kommande säsong dvs att KAIF jublar över ett mål mot våra grabbar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låt Kaifarna jubla. Vi vann ändå matchen med 4-1!