fredag 2 mars 2007

Mejl och topplistor

För ett tag sen så skrev vi om Sydsvenskans artikel om Lunds BK mot Bunkeflo där vi tyckte det var konstigt att de gjort ett matchreferat på andrahandsuppgifter från någon som representerar Bunkeflo. Vi nöjde oss så klart inte med att bara skriva av oss på Krubban utan mailade Sydsvenskan för att höra om det verkligen är ok att skriva matchreferat som om de var där men egentligen tagit uppgiften från någon som är partisk.

"Från: Niklas Mijdema
Datum: Mon, 26 Feb 2007 09:12:36 +0100 (CET)
Till: Sporten på Sydsvenskan
Ämne: Lunds BK - Bunkeflo IF

Hej,

Läste den här artikeln i helgen
(http://sydsvenskan.se/sport/article220371.ece) och undrar hur ni kan tillåta reportrar göra matchreferat på en match som de uppenbart inte har tittat på. Går ni ofta på andrahandsinformation när ni gör matchreferat?
Tycker det känns lite underligt att göra på det viset, särskilt när endast ett av lagen får uttala sig.

Tacksam för svar

/Niklas"

Samma dag dök följande svar upp:

"From: Max Wiman
To: Niklas Mijdema
Sent: Monday, February 26, 2007 3:08 PM
Subject: Fwd: Lunds BK - Bunkeflo IF

Självklart måste vi kunna skriva om matcher vi inte ser. Vi har inte personal att springa på alla träningsmatcher i fotboll.
Vad är problemet?
M"

Ja, vad är problemet? Vi tycker givetvis det är märkligt att de ger intryck av att ha varit där och sen ger en felaktig bild av matchen så jag svarade Sydsvenskan med följande mail:

"From: Niklas Mijdema
To: Max Wiman
Sent: Monday, February 26, 2007 4:38 PM
Subject: Re: Lunds BK - Bunkeflo IF

Hej,

Trevligt att ni svarar. Jag tycker det är givetvis att det är rimligt att ni inte skickar ut folk till alla matcher (speciellt träningsmatcher) men då kanske man inte ska ge sken av att man varit där.Dessutom verkar informationen vara tagen direkt från någon i Bunkeflo (eller kanske Ryans manager. objektivitet?). Texten stämmer inte alls överens med hur matchen var. Ingen jag pratat med som var på matchen känner igen sig i artikeln. Ryan var tex inte alls bra men i texten får man intrycket av att han storspelade.

med vänlig hälsning

Niklas"

Det här mailet har vi nu fyra dagar senare fortfarande inte fått något svar på, men sydsvenskan fortsätter sina hyllningar av Ryan och Bunkeflo (läs här). När ska de ge lundafotbollen den respekt den förtjänar?

--------------------------------------------------------------

Något som är betydligt trevligare är att vi numera är med på Bloggtoppen och Bloggportalen. Vi jobbar stenhårt för att ta oss upp från vår 27:e plats bland sportbloggar på Bloggtoppen.

Inga kommentarer: