lördag 17 mars 2007

Lunds BK - FBK Balkan 5-0

- Kassaskåpssäkert, sa Bull.

- Blåsigt, sa Bill.Vinden blåste friskt över nejden när de gul-svarta samlades för att ta sig an Zlatans moderklubb denna förmiddag. Men solen sken och våren kändes i luften och vad gör väl lite storm när man får se LBK spela på detta vis? Redan i första minuten fick vi se ett fantastiskt anfall längs med högerkanten som avslutades säkert med 1-0 av Rasmus Köhler-Jacobsson.

Lunds BK ställde upp med följande lag:

1. Fredrik Aronsson (mv)

2. Martin Rudolfsson
8. Tom Hansson
5. Calle Berglund
3. Reda Chahrour

9. Robin Oddmo
15. Johan Blomberg
18. Christoffer Zachrisson
6. Marcus Winqvist

16. Fredrik Karlsson
10. Rasmus Köhler-Jacobsson

På bänken inledde:

4. Marcus Thulin
7. Felix Narin
26. Robin Andersson
30. Emil Alriksson
20. Otto Martler (mv).

Piggast och bäst på plan idag var enligt vår mening Rasmus Köhler-Jacobsson som i 10:e minuten dock lyckades bränna ett friläge. Nedan är det han och Robin Oddmo, som också var väldigt bra idag med ett mål och en assist, som sätter press på en av FBK Balkans resliga mittbackar.


Balkans backlinje blev upprullad gång på gång i matchen och i vissa lägen tyckte man nästan synd om dem. Jag sa nästan ;) 20 minuter in i matchen klämde Marcus Winqvist in sitt obligatoriska mål efter ytterligare ett snytt anfall av LBK.


Balkan hängde inte med bakåt som sagt och ibland blev det lite småfula uppgörelser, främst på mittfältet. Framåt stack de upp då och då och hade tre riktigt bra chanser i första halvlek som kunde resulterat bl.a utnyttjade de första halvleks medvind till att skjuta ett fint distansskott som stoppades av ribban.

Det är inte lätt att vara målvakt i ett spelskickligt lag som LBK. Ofta begränsas bollkontakten till enstaka bakåtpass och insparkar. Fredrik Aronsson (på bilden nedan) fick dock chansen att visa sin klass i slutet av första halvlek då en Balkan spelare hade vinden med sig och kom fri mot honom. En smått otrolig reflexräddning på det låga avslutet förhindra dock att Balkan skulle ta med sig ett mål in i paus.Första halvlek slutade 3-0 till Lunds BK. Det tredje målet slogs in av Rasmus Köhler-Jacobsson. Samtliga första halvleks mål var riktiga godbitar.I andra halvlek var det LBK:s tur att ha vinden i ryggen. Balkan försökte kämpa sig in i matchen, men LBK som i inledningen såg ganska nöjda ut fortsatte att spela sig igenom Balkans mittfält och försvar. I 53:e minuten frispelades Robin Oddmo (bilden nedan) av Rasmus Köhler-Jacobsson och med en snygg löpning lade han backen bakom sig för att säkert lägga in den bakom de blå-rödas målvakt. 4-0 med andra ord.


Andra halvlek präglades mycket av vinden och en hel del komiska situationer uppstod med bollar som sköts åt ett håll men vände i luften och gick åt det andra. De sista 20 minuterna hade LBK-spelarna roligt med att skjuta distansskott från ytan mellan Balkans försvarslinje och mittfält. Johan Blomberg försökte några tre gånger och den tredje lyckades han göra 5-0 bakom en chanslös Balkan-målvakt i 84:e minuten.
Även om bänken på bilden nedan ser bekymrad ut, så var de knappast det. En stabil insats i svåra förhållanden gav en kassaskåpssäker seger för LBK. Bäst idag var Rasmus Köhler-Jacobsson och Robin Oddmo. Bäst i Balkan var, trots fem insläppta mål, deras målvakt. Säger en del om matchen kanske...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jättetrevligt skrivet, bra referat!
1-0 gjorde Rasmus Köhler-J. Riktigt starkt att uthärda 90 minuter i blåsten.

Jonas sa...

Tack. Rätt har du säkert, mina anteckningar är ganska klottriga :)