onsdag 21 mars 2007

Inför Högaborg - LBK


Dags för ny träningsmatch och denna gång mot nykomligen Högaborg. Nykomligen verkar dock vara sugen på att sticka upp i år och det kan bli en intressant match för att se var LBK står någonstans. Lite information om klubben hittar du på deras hemsida samt i vår genomgång av motståndarna i division 2 södra.

Högaborg har förlorat sina senaste två träningsmatcher, men å andra sidan har de spelat mot kompetent motstånd. De förlorade mot HIF B med 1-3 för två helger sedan och i helgen förlorade de med 2-3 mot Ängelhoms FF som huserar i division 1. Nu ska deras förlustsvit förlängas med ytterligare en match!

Matchen spelas klockan 17:45 på fredag i Laröd på Hittarps konstgräsplan. Kan ni inte åka dit så kommer ni förmodligen kunna läsa ett matchreferat här på sidan (hänger bara på om vi kan komma ifrån våra arbeten i tid).

Vi lyckades även denna gång få byta några ord över mail med Jack Jansen inför matchen:


*****

1) Högaborg är nykomlingar i division 2 efter en imponerande genomglidning av division 3 förra året. Vad vet ni om er kommande motståndare spel?

Endelig inte specialt mycke, annat end at gå ubesejret igennem en seriemåste bero på en vis kvalitet.

2) Är det några speciella förutsättningar inför denna match dvs skador/bortfall eller speciella moment i spelet som ska nötas?

Varje match har deres forudsætninger och vi vil sikkert savne et par spelare men med den kvalitet i truppen vi har så skulle det forhåbenligt ikke være noget problem.Vi vil forsætte at hålla fokus på vores uppspelfase og vunderingerne i vores gennembrottspel. Der udover er det altid vigtigt at ens forsvarsspel ser stabilt ut.

3)Ni verkar ha en väl inövad och genomtänkt spelstrategi. Hur passflexibel måste man vara på denna serienivå? Dvs kan man satsa på att köraefter enbart sitt eget spel eller måste man anpassa spelet ofta eftermotståndet?

Ja, vi tycker selv at vi har en genomtænkt og inøvad spelide, men innan forden er der også fleksibilitet. Det vil sige at noget i hvor spelide passe bedst til nogle motstånderen mens annat passer bedst til andre motstånderere, så er det derfor vil vi i seriespel fokusere lite ekstra på det vi tror vi kan få succes med i veckab upp til match. Så spelarne ska he en bredd utbildning så de/vi i matchen evt. også kan ændre i dagens taktiske upplægg. Her i starten af serien er planen inte så bra som vores konstgræs så det er vigtig vi så anvende elementer i vor spelide som ta højde for det. Men alt sammen er ut fran samme spelide.

4) Frågan ovan leder mig in på en generell fundering: hur pass bra koll har ni på motståndarna i serien? Sker det någon form av scoutning?

Når serien starter vil vi ha bra koll på motstanderne, det lover jeg. En av fordelene ved at vi er 3 trænere er at vi kan komme ut og analysere de lag som den ekelte trænere i trænereteamet har ansvar for utan at det vil gåutover vor egne killar.

*****

Vi tackar Jack för hans svar och hoppas på en god fredagsmatch!

Inga kommentarer: