lördag 3 mars 2007

Lunds BK - Stenlöse BK 3-0


Då var vi tillbaka från dagens match.

Matchen började bra och LBK förde matchen fint i början. Den första kvarten var de bästa som vi sett dem spela hittills. Det var säkert fyra till fem riktigt vassa målchanser bara under den tiden. Tyvärr var inte avsluten riktigt lika bra som resten av spelet.

Pressen avtog en del efter de första tjugo minuterna men efter ett fint anfall blev det straff för LBK, efter en klockren fällning av Reda Chahrour, och Marcus Winqvist satte 1-0 fint nere i målvaktens högra hörn även om målvakten lyckades få några fingrar på bollen.

Stenlöse hade inte mycket spel under första halvlek och jag tror bara de fick bollen på mål en gång under halvleken.


I slutminuten av första halvleken resulterade ännu ett fint anfall i att Emil Alriksson frispelade Reda Chahrour som rundade målvakten och la 2-0 i mål. Snyggt! LBK skämmer bort oss med fina mål.

Vi såg inte riktigt om det blev några byten i paus men vi tror inte det. Däremot så avtog spelet rejält i andra halvlek. Mycket pass i sidled och Stenlöse släpps in i matchen lite. Inte så att de har några riktiga anfall direkt men de får i alla fall känna på bollen.I 19:e minuten byter Emil Alriksson med Rasmus Köhler-Jacobsson och Martin Rudolfsson med Robin Oddmo.

Inte mycket att rapportera från andra. LBK ser stabila ut och försvaret känns bra idag. Det märks att det har tränat på att hålla tätt bakåt. Lovande.Henrik Danielsson kommer lite fel i två situationer i andra halvlek och drar på sig två gula kort och får lämna planen. Synd då han annars skötte sig bra.

I matchens slutminut passar Fredrik "Kalle" Karlsson fram Rasmus Köhler-Jacobsson som får göra 3-0. Han är het nu under försäsongen.

Riktigt trevlig underhållning idag, särskilt den första kvarten. Andra halvlek kunde kanske varit lite bättre men leder man med två bollar så gör det inte så mycket om det blir lite tråkfotboll. Målet på slutet väger upp det.

Bäst på planen var åter Marcus Winqvist som övertygar mer och mer för varje match. I Stenlöse är det nog bara målvakten som förtjänar den back öl som de hade med sig på bussen.

(Med reservation för att vi sett fel på några spelare och skrivit fel namn)

Ps. Den "mystiske mannen i mff-jacka" som vi nämde i matchreferatet mot Bunkeflo, har visat sig vara Marcus Winqvists pappa d.s.

4 kommentarer:

LBK sa...

Är det inte dax att Lunds BK skänker en jacka till "pappa Winqvist". He he.

ay sa...

Spelet känns stabilt och åter en härlig seger

ay sa...

Vad skrev man i SDS??

Jonas Wendrup sa...

Inte ett ord. Till och med Lunds FF och Lunds SK fick sina resultat redovisade från träningsmatcherna. Hoppas innerligt det är ett misstag från deras sida annars har de en journalist som beter sig ytterst märkligt. Väldigt ungt kan man formulera det snällt...