söndag 6 maj 2007

Eftersnack omgång 4


I och med dagens match, så är omgång fyra slutspelad. Vi förutspådde att omgången inte skulle bjuda på så många skrällar, men vi fick i alla fall ett favoritfall och det var helt rätt sådant ur LBK-ögon. Vi tittar lite på resultaten:

Lunds BK - Sölvesborgs GoIF 5-0

Vad säger man? Vilket fyrverkeri, vilket spel och vilken bredd. Ska bli otroligt spännande och roligt att se vad LBK kan åstadkomma framöver. Närmast bär det av till Hässleholm för att försöka öka på sviten av poängmatcher. LBK är ett av tre lag som hittills är obesegrade och med sitt enda insläppta mål och 11 producerade framåt så toppar man tabellen igen. För Sölvesborg är det bara att försöka glömma att denna matchen spelats. Förträngning är nog det de måste träna hårdast på i veckan som kommer.

GIF Nike - Höllviken GIF 1-2

Tät och jämn match med mestadels kämpande och vilja enligt rapporterna. Nike var på väg att ta sin första poäng, men släppte till ett baklängesmål i matchens slutskede. Nike verkar stå på tur för lite stolpe in snart, för det brukar ju jämna ut sig i längden, men som det ser ut nu är det bara mörka moln över Lomma. Näst sist i tabellen med 0 poäng på fyra matcher. I nästa match är det verkligen upp till bevis då Nike åker till småland för att försöka ta sina första poäng i år.
Höllviken spelade enligt egen utsaga inte skönfotboll, men faktum är att de går ifrån tredje matchen i rad med full pott efter 90 minuter. Enda plumpen i protokollet så här långt är premiärförlusten mot LBK. I nästa omgång tar Höllviken emot Kirseberg på hemmaplan, ska det bli deras fjärde raka seger?

Högaborg BK - FK Älmeboda/Linneryd 3-1

Ett Högaborg med bara en ordinarie försvarare tog på Harlyckan emot FKÄL. Högaborg gjorde sitt jobb och enligt HD kunde siffrorna varit större trots missnöje från egna tränaren angående det egna spelet. Det behöver inte vara skönlir varje gång, så vi tror nog Högaborg är nöjda med ytterligare en seger. FKÄL fortsätter göra vad som förväntats av dem på förhand, nästa vecka får de chansen att kliva fram och visa alla att de tänker ta kampen om att inte vara bland de sista två i serien. Om så ska vara fallet så är det ett måste att slå Nike på hemmaplan.


Laholms FK - Helsingborgs Södra 1-3

Laholm hade jätteläge att förvandla sin dystra nolla i tabellen till en siffra av annan valör då man ledde med 1-0 i paus mot Södra. I andra gick dock luften ur samtidigt som Södra enligt utsago spelade sitt bästa spel hittills i serien. Nästa vecka är det helsingborgsderby mellan Södra och Högaborg. Spännande läge eftersom de också ligger bredvid varandra i tabellen. Laholm får hoppas på att Sölvesborg inte lyckas hämta sig från helgens brakförlust eftersom de ska åka till Blekinge i nästa omgång. Sölvesborg på ett poäng så här långt, Laholm sist på noll. Gissa om den matchen är viktig för bägge lagen.

Malmö Anadolu BI - IFK Hässleholm 2-2

Mabi var riktigt illa ute att få första plumpen i förlustkolumnen. Men ibland både ger och tar ödets gudar. Med 0-2 i baken såg det inte så positivt ut för Mabi, men när Hässleholm fick en man utvisad och det dessutom blev reducerat minuten efter så hade matchen vänt. Fyra minuter före slutet kunde man kvittera och rädda sig från sin första förlust. I nästa match som återigen är en hemmamatch för Mabi, tar man emot Karlskrona. Bägge lagen är obesegrade så här långt, så det ska bli intressant att se. Hässleholm får ta emot LBK på Österås IP och måste bekänna färg för att visa att poängen mot Mabi inte var en tillfällighet.

Karlskrona AIF - Kirseberg IF 2-0

Karlskrona är som sagt även de ett lag som ännu inte förlorat i serien. Denna gång slog man Kirseberg. Resultatmässigt verkar det ha suttit ganska hårt inne eftersom det dröjde fram till 73:e minuten innan de fick hål på Kirseberg. I 87:e gjordes det andra målet. Marcus Olofsson gjorde bägge målen för KAIF.

**********

Tabellen är åter igen trevlig läsning för LBK, som återtog serieledningen i och med att Mabi bara spelade oavgjort. LBK, Mabi och KAIF är topplagen som väntat. Bakom dem skuggar Höllviken och Högaborg som har öppnat serien bra. De fyra lagen i botten bjuder väl ingen större överraskning heller. Möjligtvis är det Sölvesborg vi kan sätta lite frågetecken för eftersom de än så länge har haft en grymt tufft schema och vi får se hur de hävdar sig mot konkurrenterna i sin omgivning. Nästa veckas matcher kommer ge oss en hel del intressanta svar.

Nästa omgångsmatcher är som sagt dessa:

Till skillnad från hur denna omgång såg ut på förhand så ser nästa rejält spännande ut!

**********

Vi hoppas att ni ryggade våra tips inför denna omgångs matcher. Jag satsade först 30 kronor på den föreslagna trippeln, men blev sedan mer säker ju mer jag tänkte på det och tryckte in 70 kronor till. Och nära var det att det var bortkastade pengar, men Höllvikens sena vinstmål gjorde att jag lyckades femdubbla min insats. Nya tag nästa vecka!


Inga kommentarer: