fredag 18 maj 2007

Inför Lunds BK - Mabi


I morgon är det dags för toppmöte på Klostergårdens IP! Klockan 13:30 tar LBK emot Malmöborna Mabi. Bägge lagen är än så länge obesegrade i årets seriespel, blir det mer spännande än så?

LBK:s form har vi beskrivit så många gånger i lyriska ordalag att vi hoppar direkt till Mabi för att titta på deras första fem matcher i årets serie:

2007-04-14 FK Älmeboda/Linneryd - Malmö Anadolu BI 0 - 1
2007-04-21 Malmö Anadolu BI - Helsingborgs Södra 3 - 1
2007-04-28 Sölvesborgs GoIF - Malmö Anadolu BI 1 - 2
2007-05-05 Malmö Anadolu BI - IFK Hässleholm 2 - 2
2007-05-12 Malmö Anadolu BI - Karlskrona AIF 2 - 2

Inte en enda förlust alltså, men ändå ser resultatraden inte så jätteimponerande ut. Framför allt inte om man ställer den bredvid LBK:s. Vi noterar också att de spelat nästan mot samma motståndare så här långt med KAIF som undantag, vilka LBK har hemma i nästa omgång. Någonting säger dock oss att vi i morgondagens match kommer se ett helt annat Mabi än vad som setts i de tvivelaktiga insatser de gjort ovan i vissa matcher. Lag med starka individuella spelare brukar resa sig till andra höjder då det vankas mer motiverande uppgifter än att spela mot exempelvis ett väntat bottenlag. För vår del tror och hoppas vi att såväl kollektivet som individuella styrkan är bättre i LBK och att vi imorgon får se en rolig fortsättning på den smått fenomenala säsongsstart som LBK gjort.

**********


1. Toppmöte mot Mabi på lördag och förhoppningsvis såväl fotbollsfest som folkfest. En eventuell vinst för LBK och ni tar ett rejält grepp om förstaplatsen. Säsongens viktigaste match, än så länge?

Ja, det är säsongens vigtigst match men inte fordi det är MABI, eller topmatch men bare fordi det är den näste match. Da alla matcher gällar 3 point så är de lika viktige. Det ska doch blir roligt at se om det kan lokke lite ekstra pulik til matchen när det nu är en topp match.Vi är 1000
medlemer i LBK så det vill vära roligt om ungdomslederne använder matchen till att tage deras spelare med upp på Klostergården. Dett stötte vil vi vära tacksamma for vil vära med till att vi är endnu mer target till matchen.

2. Ni kämpade ner Hässleholm senast utan skönspel, om jag förstått matchrapporterna rätt. Vad tror du på för matchbild på lördag?

Jäg tycker vi gjorder en godkendt match mot Hässleholm - specielt vår forsvarsspel var riktig bra. Hässleholm kommer till bare till två chancer på 90 min. Självklart kan vi göra bättra anfallsmässigt men vi gjorder två mål så det var vel ok - varje kommer inte att gå som mot Sölvesborg och som sagt för är alle point lika viktige så det var härligt med 3 point på borta plan
mot ett bra Hässleholm lag. MABI är en lag som gärn vill rulla boll och har månge dygtige individuelister så jäg vill gå utfrån att de går utfrån att den bästa forsvar är en stärk offensiv. Och vi själv vill självklart också satse framåt, så där är lagt upp till en underhållene match med forhåbenlig månge mål och flot spel.

3. Vad tror du kommer vara vitigast för att få ännu en triumf på lördag?

Att vi hittar vår offensiv spel och att varje eneste spelare kommer upp nära sit maksimale nivå.

**********

Omgångens odds på Unibet ser ut som följer:

1,95 på LBK är definitivt taget och vi satsar hundralappen som vi fick i vinst från förra gångens spel. I övrigt ser oddset på Laholm lite lockande ut med tanke på hur decimerad IFK Hässleholms startelva är inför denna omgång...men man vet aldrig, kanske finns det reserver i IFK Hässleholm som är hungrigare än vad deras ordinare har varit så långt...

**********

Kom nu och stötta vårt lag i morgon 13:30 på Klostergårdens IP! Vi ses där!


Inga kommentarer: