torsdag 24 maj 2007

Inför Lunds BK - Karlskrona AIF


På lördag kommer KAIF på besök till Klostergårdens IP. Inte Bollywoodstjärnan Katrina Kaif...

Våra gula hjältar har ju lite revansch att ta denna gång. Mestadels på sig själva tror jag för jag tycker inte denna upplaga av LBK ska förlora med 0-4 mot Mabi ens en gång på etthundra. Vi får hoppas att de kliver ut på planen på lördag och visar hemmapubliken samt KAIF varför LBK är bäst i årets serie.

Karlskrona AIF har inte inlett säsongen så där jätteövertygande och huserar för närvarande på fjärde plats i tabellen. Inte övertygande är ju en sanning med modifikation dock, de har ju trots allt inte förlorat en enda match så här långt och mycket mer kan man väl inte begära eller? Ja, döm själv av följande resultat:

2007-04-14 Sölvesborgs GoIF - Karlskrona AIF 2 - 2
2007-04-22 Karlskrona AIF - GIF Nike 2 - 0
2007-04-29 IFK Hässleholm - Karlskrona AIF 0 - 2
2007-05-06 Karlskrona AIF - Kirseberg IF 2 - 0
2007-05-12 Malmö Anadolu BI - Karlskrona AIF 2 - 2
2007-05-20 Karlskrona AIF - Höllvikens GIF 1 - 1

Att de började serien med att bjuda lokalkonkurrenten SGOIF på ett poäng, deras enda så här långt, talar väl inte direkt till deras fördel, men derbykaraktär och premiäromgång får kanske tillskrivas detta. Oavgjort hemma mot Höllviken och "bara" en 2-0 vinst hemma mot Nike får väl ses till de insatser som bara är okej så här långt, medan bortapoängen som nästan blev tre mot Mabi får ses som säsongens, hittills, bästa prestation resultatmässigt.

Vi frågar Jack vad han tycker och har i bakfickan:

**********


1. En rejäl stjärnsmäll åkte vi på i förra omgången även om vi tycker 0-4 var lite väl stora siffror. Har ni hunnit komma över det och hur gör man egentligen det?

Vi har gået matchen igennem som vi brukar och kommet fram till vorfor det
gik som det gik. Det är sådan att när det går bra så kan man tror att alt går av sig själv - man glemmer vorfor det går bra. Vi gör stora markeringsfel vid 3 av deres mål som vi normalt brukar att vära bra på. Det samme gäller vår uppspel vor vi kommer till at spela med for lille marginal. Forhåbenlig kommer vi lärar av dette och blir mer fokuseret på i framtidige matcher. Doch tycker jäg att vår genombrottsspel var riktig bra om kommer till 7 såkaldt 100 % chancer och flere farlige situationer - så jäg hoppas att vi kan ta den besluttsomhet med med till de nästa matchen - självklart med lite mer träffsikkerhet foran mål. Så vi har jobbat på träninger for att forberede os så bra som möjligt på det lite specielt sätt Karskrona spelar.

2. Nu möter vi KAIF och de tillsammans med Mabi är de enda som är obesegrade så här långt. Hur ska ni spräcka deras nolla i den kolumnen?

Som sagt spelar Karlskrona på ett specielt sätt i en 4:1:2:3 organisation med mycke högt och aggresivt press som vill påvirke vår uppspel. Därfor gäller dett om inte att ta risk i vår uppspel men spela mere enkelt bl.a. med en del längere bollar. Deres backlinje tar en del djup så dårfor kan de blir en "langt" lag som vi ska utnytte samtige med att deras backer fölger löpninger så där vill komme till at findes bra med ytor om vi har "spring" i bennene. Doch vill det blir en mycke tuft match da de har en meget stärk och fysisk central linje.

3. Några skador eller annat som ställer till det i laguttagningen inför lördagen?

Ja, vi har en del frågortegn innan for matchen. Båda spelare som är avstängt och en del som har skador så där vill komme en del ändringer i truppen - men vi får forhåbenligt ett bevis for att vi har en stor trupp med bra kvalitet. Så det är bare att ta chancen.

**********

Vi tittar lite på vad Unibet bjuder oss för odds denna omgång:

Förra veckan gick vi på en nit då det enda spelet som blev satsat på var en hemmaseger för LBK i toppmötet. Hade man tagit sitt eget råd och satsat på Laholm mot Hässleholm, så hade man täckt den förlusten, men jaja nya tag denna vecka.

1.90 på ett revanschsuget LBK känns som ett gott odds och får en hundralapp denna vecka med. Sedan har jag en tanke på en chansning med Laholm...känns som att Mabi kanske tror de äger världen nu och Laholm har fått lite förnyat självförtroende och spelar helt utan press. Trettio kronor får detta fantasiodds, så gör det inget om man förlorar ;)

Vi ses på Klostergårdens IP på lördag!!


Inga kommentarer: