torsdag 31 maj 2007

Inför Laholms FK - Lunds BK


Det blev inget eftersnack denna vecka p.g.a. tidsbrist, så vi får återkomma på söndag med en extra fet genomgång av denna veckas resultat, trender och amatörmässiga analyser. Nu är det dock dags att titta på denna veckas huvudmatch. Här på kanal krubban är det alltid LBK:s matcher som är veckans match som ni kanske märkt!

Denna gång åker våra gula hjältar, kanske något stukade i modet efter veckans förlust mot Åkarp..., till Laholm för att ta sig an ett Laholm som verkar vara på uppgång. LBK:s form får vi väl lite grann sätta ett frågetecken kring i dagsläget. Förra matchen mot Karlskrona gav inte riktigt alla de svaren vi ville ha efter den tidigare omgångens bottennapp mot Mabi. Förhoppningsvis gjöt dock segern mot KAIF mod i laget och skapade en ny trygghet. Nu behövs den och vi får hoppas att vi får se ett LBK med mod att spela sitt eget spel i Laholm. Denna matchen ska vinnas om inte Mabi ska rycka ifrån i toppen.

Laholms formkurva får ses som sakta stigande och deras resultat i serien hittills ser ut så här:

2007-04-14 Kirseberg IF - Laholms FK 1 - 0
2007-04-21 Laholms FK - Höllvikens GIF 1 - 4
2007-04-28 FK Älmeboda/Linneryd - Laholms FK 1 - 0
2007-05-05 Laholms FK - Helsingborgs Södra 1 - 3
2007-05-12 Sölvesborgs GoIF - Laholms FK 1 - 3
2007-05-19 Laholms FK - IFK Hässleholm 3 - 0
2007-05-26 Malmö Anadolu BI - Laholms FK 3 - 2

Den usla starten med fyra raka förluster har följts upp med två viktiga segrar och en heroisk match mot serieledarna. Att Laholm åkte till Sölvesborg för att ta hem sin första trepoängare var kanske inte oväntat eftersom SGoIF tillsammans med Nike visat sig vara serieupptaktens klart sämsta lag. I matchen efter bjöds Laholm på en chans till nästan gratisskalp på ett av LBK stukat och decimerat IFK Hässleholm som kom på besök till Glänninge IP. Dessa två vinster hade stärkt Laholms självförtroende till den grad att man i förra omgången åkte till Malmö för att verkligen ge Mabi en fajt om poängen. Det blev förlust, men Mabis tränare sa i eftersnacket att Laholm varit bäst i största delen av matchen. Även om det som sagt blev förlust tror vi att Laholm på lördag kliver in på planen med ett bra självförtroende och vetskapen att de kan rubba de bästa lagen i serien. Vi tror inte heller att de är så sugna på att släppa fler poäng på hemmaplan innan sommaruppehållet och kommer kriga för varje centimeter.

Hur går det då? Vi börjar med att ställa lite frågor till Jack.

**********

1. Laholms FK har gjort bra matcher på slutet. I förra omgången var man nära att skaka Mabi, men förlorade till slut och i omgången innan det hade de hemmamatch och slog då klart Hässleholm. Vad tror ni om spelstil och kvalitet på årets upplaga av Laholms FK?

Laholms FK är absolut bättra en den tabelplacering som de har. Det vidner ochså deres tre sista matcher om - specielt vinsten over Hässleholm ger stor respekt. Och de slog också ett ordinärt Bunkeflo ut av cupen. Så det vill väre mycke dumt att tror att det blir en enkelt rejse. Deres spel sätt mot os tror vi vil ta utgångspunkt i ett mycke kompackt forsvarsspel och ett snabbt omställingsspel vor de har dygtige individuelister på kanterne och helt fremme.

2. Förra året vann ni bägge matcherna mot Laholms FK och bortamötet i sista omgången slutade 0-1 till krubban. Vad är receptet för att slå LFK?

Först och fremmest är dett att få spelare till at forstå vilken tuft uppgift dette vil blir. Det kräver att vi hittar samma arbete insäts och varje enkelt spelare tar ett stort ansvar som tilfäldet var mot Karlskrona. for att få succes. Där utover att det vigitgt att vi hållar ett snabbt bolltempo båda i det etableret anfallsspel och i omstillingsspelspelat. Och självkart att vi har store fokus på de små detajler i vor forsvarsspel som så ofta avgöra en match.

3. Fick ni några besked från Åkarpsmatchen som påverkar laguttagningen på lördag eller finns det något annat som spelar in denna gång?

Ja, vil fik en del besked ut av matchen mot Åkrap - tyvärra så mest negativt. Alle de spelare som spelande matchen mot Åkrap har stor erfarende av div 2 spel med undtagelse av ett par stykket. Och da månge spelare gärn vill komme nära start elvan så var DM en given möjlighet for det. Som sagt för så var en av årets målsättninger att komme i svenska cuppen men vid forlusten så är denne möjlighet forpasset. Hvorfor bra div 2. spelare, som jäg tycker start elvan och bänken var mot Åkrap inte prestereret bättre är uforklarligt, men sikkert att vi forventer en mycke bättra inställing om man ska konkurrere om pladserne i A-laget i framtidige.


**********

Vi tittar lite på vad Unibet bjuder oss för odds i denna omgång:

Två matcher redan på fredagen alltså. Hyperintressant möte mellan Högaborgs BK och Mabi. Högaborg varvar högt med lågt men det verkar mestadels vara inställningsbaserat. Jag tror de kommer topptaggade ut på Harlyckan och det finns en god chans att Mabi åker på säsongens första nit. I den andra matchen åker FKÄL till Karlskrona för att njuta av närheten till havet. FKÄL gjorde en riktigt bra prestation i förra omgången då de slog Höllviken på hemmaplan, men här bör de inte riktigt räcka till.

I lördagens matcher är det bjudodds på Hässleholm som åker till Lomma för att spela mot Nike. 1.65 ggr pengarna på Hässleholm är gjutet. Höllviken tar emot Helsingborg Södra och det känns mer ovisst, även om Södra borde åka hem med en trepoängare, så är inte oddsen speciellt inbjudande. 1,80 ggr pengarna på Kirseberg mot SGoIF borde väl vara gjutet också? Mja, jag känner mig inte övertygad om Kirsebergs förmågor än trots en bra start av serien så här långt. SGoIF tog sin första seger i senaste omgången och kanske får de en liten nytändning av det.

Sedan har vi Laholm mot Lunds BK. 1,55 ggr pengarna på LBK är väl ok om än lite lågt för att få det att vattnas i munnen.

Tror det blir en chanstrippel denna gång. Högaborg som chansningen och LBK och Hässleholm som gjutna. Vi får se om lyckan ler mot oss denna omgång också.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till!
Men det finns tydligen odds på div. 2 hos massor av bookisar:
http://www.braodds.com/division2.html

Jonas sa...

Finns det säkert, men eftersom vi har satt in våra pengar på Unibet så är det svårt att använda dem på annat ställe ;)

Anonym sa...

Mabi tog tyvärr 3 poäng till idag borta mot HBK. De verkar ruskigt starka...

Jonas sa...

Ja och KAIF sköt sig till 3 poäng i 90:e minuten mot FKÄL. Morgondagen blir spännande.

Anonym sa...

Ska bara kolla så att livebloggningen fungerar idag!/mattias

Anonym sa...

kaif tog en seger med nöd o näppe.
Kaif fick en straff i 19 min men FK Ä/L:s målvakt räddade. I andra halvlek tog FK Ä/L ledningen mot ett blekt Kaif. Men Kaif kvitterade efter ett par anfall, men det dröjde lång över tiden innan dom fick in ett skitmål i susta sek. Kaif imponerade inte.
Visst hade Kaif skador och avstängningar, men det hade FK Ä/L också, bla forward Ola Holgersson.

Anonym sa...

På plats i laholm, riktigt fint gräs, borde gynna bks kvicka spelare blomberg och mackan verkar starta!/mattias

Anonym sa...

Danielsson inte med...

Anonym sa...

Kvart spelad tillknäppt spel...bk borde klara detta mot ett halvbra laholm

Anonym sa...

0-0 halvtid...bk lite bättre...Men verkligen inte bra! En enda målchans...uselt passningsspel! Zachrisson på mittmitt bäst i bk!/mattias

Anonym sa...

1-0 blomberg!! Snyggt:) och 2-0 karlsson mkt bra förarbete av blomberg!

Anonym sa...

2-0 slut, bra andra halvlek av bk! Blomberg 2a halvleks gigant!

Fredrik sa...

Tack mattias för liverapporten! skönt med en seger!