lördag 19 maj 2007

Lunds BK - Mabi 0 - 4

En olycka kommer sällan ensam som det heter. Därför är det väl inte oväntat att idag gick proppen ur vad gäller olyckor för LBK:s del.

Regnet låg i luften när matchen startade, men det var i alla fall uppehåll. LBK för dagen i en offensiv uppställning med Emil och Fredrik på topp, men även med Rasmus insmugen som högerytter. Inledningen av första halvlek var lite böljande, men det var LBK som tog tag i spelet från första minuten. Så skulle det se ut resten av matchen också: ett LBK som spelade boll och i långa sekvenser tog sig framåt i planen och ett Mabi som låg på och stressade och stötte för att kunna få en chansbrytning och en snabb omställning. Mabi pressade bollhållarna bra de första 20 minuterna och stressade fram många felpass av framförallt LBK:s backlinje.

När Mabi gjorde 0-1 i 14:e matchminuten så hade LBK släppt in sitt första spelmål denna säsong. Innan matchen är slut så hade man kapitulerat tre gånger till. Emil Alriksson fick bytas ut mot Robin Oddmo redan i 29:e minuten pga en spräckt läpp som förmodades måste sys. Strax efter detta gjorde Mabi 0-2 och nu såg uppförsbacken allt längre ut för LBK. MEN bara resultatmässigt, för spelmässigt var Mabi inte mycket att imponeras av så långt. LBK ägde spelet totalt.

I början på andra halvlek ville domaren vara med och bestämma lite. De första 5 minuterna lyckades han missa en riktigt ful kapning av Blomberg och sedan varna Danielsson för protest. Sekvensen senare ger han Blomberg gult kort för en sak som var betydligt mildare än den föregående. Domaren gjorde sammantaget ingen vidare insats idag tyvärr, men hans insats hade inget med resultatet att göra dock.

I 58:e minuten fick Mabis nr 12 röttkort efter en riktigt ful eftersläng. Otroligt korkar gjort eftersom de ledde med 0-2 och LBK låg på för en reducering.

I 66:e minuten chansar LBK och vänsterbacken Martin Rudolfsson byts ut mot Admir. LBK:s speldominans fortsatte, men trots detta så avgjordes matchen definitivt när Mabis Niklas Öberg 8 minuter senare kontrade in 0-3. Precis i slutet av andra halvlek så gjorde Mabi dessutom 0-4 på en till kontring och med ett långskott som borde tagits av en uppgiven Aronsson.

Sammantaget då? Är allt skit efter en storförlust som denna på hemmaplan? Nej absolut inte. Siffrorna speglar verkligen inte spelet och man kan säga att LBK och Mabi var varandras motsatser på turskalan idag. Allt gick Mabis väg och inget LBK:s. Mabi gjorde alltså 4 mål på 5 skott på mål på hela matchen. Visst LBK var ineffektiva idag och stundtals uddlösa framåt, men LBK har spel i sig för att vinna serien trots detta bakslag. Det kan jag däremot inte säga att Mabi har. Spelmässigt visade de inte mycket idag mer än kyla i avsluten, vilket iof är en nog så viktig egenskap, och sådan effektivitet som de lyckades ha i denna match har inget lag en hel säsong. Så enkelt är det. Å andra sidan vinner man ingen serie med den ineffektivitet LBK visade idag heller. Nästa lördag måste de visa att denna match var en tillfällighet som då lagts till handlingarna.

Jag tror resultatet i denna match kan vara en nyttig spark i baken för LBK. Det har kanske gått lite för lätt hittills i serien och nu kom "the wake up call". Nu är det bara att kvala upp ärmarna och visa KAIF i nästa match var skåpet ska stå. KAIF kommer helt enkelt få ut för dagens prestation.

Som avslutande not måste jag nämna något om de två medelålders herrar som satt snett bakom oss i första halvlek och som höll på Mabi. Hur man kan åka på en match och följa sitt lag och samtidigt sitta och kalla sina spelare för idioter och värdelösa övergår mitt förstånd. Patetiskt helt enkelt.