fredag 11 maj 2007

Inför Hässleholm - Lunds BK


På söndag får våra grabbar åka till Hässleholm för att spela fotboll. Ett LBK i serietopp med en smått otrolig seriestart får nu bekänna färg på bortaplan igen. Sista bortamatchen mot Helsingborg Södra gick ju som bekant sådär, men å andra sidan var LBK smått otroligt bra i senaste matchen hemma istället när man promenerade över Sölvesborg med 5-0. LBK är utan tvivel i form, nu ska dock denna form omsättas till en viktig bortaseger.

Hässleholm har blandat och gett så här långt i serien. En vinst och en oavgjord har det blivit på de fyra första omgångarna. Vinsten tog man hemma mot Sölvesborg och den oavgjorda spelade man i senaste matchen borta mot Mabi i en match där de ledde med 0-2 innan Mabi kunde börja hämta upp. Frågan är ju om det var Mabi som startade dåligt eller Hässleholm som spelade bra? Två förluster har de hunnit med också. Den första borta mot Helsingborg Södra med klara 4-1 och den andra hemma mot Karlskrona med 0-2. Hässleholm har alltså lite att bevisa och kommer säkerligen vara taggade för att ta emot serieledarna LBK på hemmaplan. Kan LBK peppa sig till att göra en ny urladdning, eller kommer vi få whip-lash skada? Vi tror såklart på seger för LBK och att poängtåget mot ettan fortsätter. Oddset 2.10 hos Unibet är en ren bjudning och vi tackar ödmjukast på förhand. Men bollen är ju som bekant rund och den som lever får se... (2 klyschor i en mening!).

Vad säger då Jack om matchen?

**********

1. Ni svarade för en rejäl utskåpning av Sölvesborg senast, stundtals bländande anfallsfotboll. Ni kommer väl bara fortsätta köra så på söndag mot Hässleholm? ;)

Ja, det var en fin uppvisning i anfallsfotboll som killarna gav os i lördags. Doch vill det blir en helt annat match på Söndag. Det at vi har inte vundet i Hässleholm i de siste 20 år siger en hel del om viklan tuft uppgift där venter os. Utfordringen är doch att få vårt forsvarsspel till at fungere samtidig med att vi offensivt har mycke spring i benne och hjerneaktiviteten är i topp så vi kan träffe de rigtige beslutninger.

2. Hässleholm har fått en hyfsat tuff start på serien med bara en vinst på fyra matcher och oavgjort senast borta mot Mabi. Tror du det är ett lag som har kvalitet och kapacitet att ta sig i kragen och blanda sig in i toppstriden?

Jäg tror absolut at Hässleholm har kvaliteter till at vära i toppen av serien. Det är det bäste lag som jäg har set i serien indtil nu. Et lag som har ett mycke agresivt forsvarsspel som giver bolhållaren lite tid til at träffe sin beslutninger och ett anfallspel med mycke rörelse specielt i djupled av ytterfältere och forwards.

3. Vi passar som brukligt på att även undra hur läget är med truppen: Några ofrivilliga förändringar i laguppställningen pga skador eller annat?

Det vil nok komme ændringer i truppen i forhåll til sidste match, da vi har 2-3 spelare som er tveksamma. Til gengäld är Fredrik Karlsson och Calle Berglund igen disponibel. Så vi får se efte de siste par träninger hur laget endeligt kommer till at se ut.


**********

Där ser man...inte vunnit på 20 år, borde vi oroa oss för vårt tips? Nej, vi tror LBK åker till Hässleholm och visar dem var skåpet ska stå.


Sist jag var på Österås IP var när HIF tog emot Brann i Royal League den 10:e december.
Men varken jag eller Niklas kommer kunna åka upp för att se denna match eftersom Hässleholm väljer den sällsynt dåliga tiden 18:00 på en söndag. Det blir alltså ingen direktrapportering från oss denna gång. Matchresultatet kan man dock följa på Goalwire . OM du åker upp och ser matchen tar vi hemskt gärna emot en rapport om hur det gick som vi kan publicera i ditt/ert namn här.

Inga kommentarer: