lördag 26 maj 2007

Lunds BK - Karlskrona AIF 3-1

Blir en kortare genomgång idag då datorn inte riktigt vill här. Det gör at de enda bilder vi har är de från mobilen.

Idag var det ingen vidare fotboll som vi fick se. Inte många pass som gick rätt och mycket kamp om bollen. Fyra mål från Lunds BK fick vi se men endast tre i rätt mål.

Det började bra när Fredrik Karlsson avslutade kliniskt till 1-0. Glädjen vara dock inte så länge då det strax där efter kvitterades på en misslyckad rensning direkt i eget mål. Surt.

På en hörna i mitten av första halvlek nickar Calle Berglund in 2-1 och det blir också resultatet efter första. Fredrik Karlsson hade ett läge att dryga på ledningen men den ville inte gå in.

I andra blir spelet ännu fulare än i första och det är mycket drag i tröjor och fula tacklingar. Ibland undrade man om det verkligen var fotboll vi var och tittade på. Fulast på plan var helt klart Karlskronas Besim Shulema som lyckades ge en efterslängare (såg inte riktigt om det var ett slag eller vad som hände) på Rasmus som ger honom näsblod och sen cykelsparkar Henrik i huvudet. Att hans enda gula kort kom vid en helt annan situation är helt obegripligt. Han borde inte fått vara kvar på planen. Detta gjorde även att stämningen från sidan om plan blev lite hätsk ett tag. Kanske lite väl ibland.

Lunds BK och Fredrik Karlsson hade ett par chanser att dryga på ledningen och det var närmare mål för Lunds BK än för Karlskrona även om de fick två stolpskott i andra.

I sista minuterna punkterade Oddmo matchen totalt när han gjorde årets snyggaste frisparksmål. En bra bit utanför straffområdet direkt in i mål.

Välförtjänt vinst för LBK men spelet kunde ha varit lite snyggare. Fredrik Karlsson var bäst på planen och försvaret såg stabilt ut det med. Även om Karlskrona kom igenom ett par gånger var det aldrig riktigt farligt. Däremot imponerade Karlskronas Kelechi Omenonu som sög in bollen snyggt varje gång han hade den. Hade bara hans lagkamrater gett honom lite mer understöd så kanske vi fått sett ett annat resultat. Han hade jag gärna sett i Lunds BK.

Nu vill vi se vinst nästa helg med!

Karlskrona skriver om matchen här.
BLT skriver här och här.
Sydsvenskan skriver om matchen här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Även om Karlskrona kom igenom ett par gånger var det aldrig riktigt farligt."

Nej, två stolpskott är helt ofarligt! ;)

Nöjd! sa...

Tycker att Robin Oddmo bör nämnas i diskussionerna om bra spelare. Han gjorde en mycket bra andra halvlek och jobbade på ett föredömligt sätt. Naturligtvis också Henrik Danielsson som innehar en kämparinställning som fler spelare borde ta efter. Han ger aldrig upp en boll och det resulterar ofta i att han vinner tillbaka den på något sätt.

Niklas sa...

som sagt det blev ett kort inte så heltäckande sammandrag. Fast ärligt så kändes inte stolpskotten så farliga.

Och oddmo pumpade på bra även om jag tycker att LBK inte kom runt på kanterna som de brukar. Kanske så saknades Winqvist.

Ja Henrik imponerade idag! När han blev däckad av cykelsparken gnällde han inte utan visade att han ville spela fotboll.

Anonym sa...

3p Henrik
2p oddmo
1p Berglund