torsdag 3 maj 2007

Inför Lunds BK - Sölvesborgs GoIF


Sölvesborg reser till Skåne och Sveriges centrum för kunskap på lördag. Inte för att läsa böcker utan för att försöka ta sin första trepoängare i årets serie. På Klostergårdens IP kommer de förhoppningsvis möta ett taggat LBK som vill ta sin tredje trepoängare, så visst blir det åka av.

Hur det gick i inbördesmöten förra året lyckas jag inte hitta, men någon snäll själ kommer förhoppningsvis upplysa oss om detta. Vi tittar istället på deras senaste matcher denna säsong och hittar följande (med senaste matchen sist):

Sölvesborg GoIF - Karlskrona AIF 2-2
IFK Hässleholm - Sölvesborg GoIF 3-0
Sölvesborg GoIF - Mabi 1-2

Ett poäng på tre omgångar alltså, men å andra sidan tuffa matcher. Och lättare ska det inte bli på lördag. Det är svårt att hitta information om Sölvesborg för deras hemsida är uselt uppdaterad. Vi går istället direkt till veckans frågor till vårt lags anförare Jack.

[EDIT]Vi tackar Fredrik för infon i kommentaren och berättar att LBK förlorade borta med 1-2 och spelade oavgjort hemma 2-2 [/EDIT]

**********

1. "Bara" oavgjort senast borta mot Helsingborg Södra, men fortfarande obesegrade i serien och inte ett enda spelmål insläppt. Jag antar att du är ganska nöjd med öppningen på serien så långt?

Ja, vi är ganska nöjd, men rador os stadigväk att vi inte vandt matchen mot Södra. Inte bare fordi at det straff de gik var en flot present av domaren men också fordi at vi kan ednu bättra. Vi hållar stort set från målchancer men alligevel har vi en periode på 10 minutter vor de får trykket os ned og som föra till straffsituationen. Sådan perioder måste vi vära bättra till att undvika i framtiden. Doch tycker jäg generelt att båda vor anfallsspel och forsvarsspel har set bra ut set over alle 3 matcher. Vi självklart jobbar vi tuft på träningerne for att blir endnu bättra och tar en match ad gången.

2. Sölvesborg har inlett serien med att bara ta 1 poäng på de tre senaste matcherna, men de har haft en tuff start på serien med möten mot Karlskrona, Hässleholm och Mabi. Vad tror/vet du om motståndet och dess kvalitet?

Vi vet at Sölvesborg altid är et mycke svärt lag at möde - der behöver vi bare at se på sista års indbrydes möde får at forstå. De har vel ett av seriens bästa anfallspar så vi ska vära 100 % fokuseret i forsvarsspelat for att lykkes med att hålla dom bort från målchancer. Det utover spelat de en mycke fleksibel fotboll så det är inte nemt for motstånderen att "läse dom". Och selvom de bare har fået et point i de första 3 matcher så har de gjort en bra prestation i matchen men haft lidt otur resultatmässigt

3. En man utvisad sist, finns det något mer som bekymrar dig med lagutagningen inför lördagen?

Nej, det är mest positiv bekrymrar for flere av de skador spelare på väg tillbaka så konkurrence ökas på de olika positioner. Alle spelare i truppen på undtagen Tim Strömberg och Johan Friberg är i träning doch kommer där sikkert till at gå nogle vecka innan vi ser Reda i A-match sammenhäng och yderligere nogle vecka for Jesper Rendin.

4. Några andra tankar om matchen?

Vi är självkart forberedt på det meste fra Sölvesborgs sida, men jäg kunne forstille mig att de vil komme till Klostergården med et mycke defensivt upplägg och leve på omstillinger med deres två farlige forwards. Jäg tror heller inte at de kommer till Lund for at rulle boll - det vil nock blir mycke langbollar vor vi ska ha stor fokus på att tage 2:a bollar. Altså en match vor vi vil föra spelat och ska pröve på att åbne deras kompackt forsvar med snabb passningsspel mens vi forsvarmässigt ska ha stor opmärksomthet på deres omstillings- och langboll spel.

**********

Vad tror då vi om matchen? Ja, vi är som ni väl märkt vid det här laget obotliga optimister. Vi ser fram emot en bra match och hoppas det blir god uppslutning på Klostergårdens IP klockan 13.30 på lördag!

**********

Men innan vi slutar så tar vi oss förstås en titt på oddsen för denna omgång:

Inga direkta bjudodds från Unibet i denna omgång. Nog för att vi tror att LBK kommer vinna så är oddset för dåligt för att spela. Skrällrisken känns väldigt låg i denna omgång, men kanske är det bara för att vi ännu inte fått riktigt klara besked från vissa lag. Höllviken verkar ha fått upp ångan ordentligt och bör väl inte låta GIF Nike eller bortaplan stå ivägen för en tredje rak vinst? Högaborg bör tvåla ditt FKÄL, trots förlusten senast och trots FKÄL:s nyvunna självförtroende. Att Södra skulle förlora mot ett Laholm som tog stryk av FKÄL känns inte heller som troligt, så det får bli en trippel på dessa matcher.

Vi vill tacka de två som tecknat Unibetkonto genom vår länk på högra sidan! Pengarna som kommer oss tillhanda kommer att gå till att förbättra bloggen på något vis. Vi har dock inte bestämt hur än.

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Förra årets matcher:
Sölvesborgs GoIF-Lunds BK

7 Marcus Winqvist 0-1
24 Stefan Larsson 1-1
25 Andreas Håkansson 2-1

Lunds BK - Sölvesborgs GoIF 2-2 (0-1)

31 Stefan Larsson 0-1
50 Torbjörn Nilsson 1-1
89 Robin Oddmo 2-1
90 Stefan Larsson 2-2

Jonas Wendrup sa...

Man tackar :) Jag lägger in det direkt :)