tisdag 29 maj 2007

Lunds BK - Åkarps IF 3 - 5 efter straffar (1 - 1)


Det bjöds inte på stor fotboll idag på klostergårdens IP och därför blir det heller inget stort referat. LBK kom till start med följande elva:

20 Otto Martler (Mv)

19 Niklas Olsson
4 Markus Thulin
14 Calle Berglund
13 Philip Svensson

3 Reda Chahrour
26 Robin Andersson
7 Felix Narin
23 Nahom Elias

27 Admir Osmancevic
22 Dino Alajbegovic

Inte direkt förstaelvan alltså utan snarare luftning av truppen. Spelet i första halvlek var ofattbart tråkigt. LBK hade dock de bästa chanserna. Robin Andersson hade ett ribbskott efter 11 minuter och Nahom Elias kraftsköt in 1-0 till LBK i 31:a minuten. Mer än så finns inte att säga om första halvlek.

I andra blev det lite mer fart och spelet böljade fram och tillbaka. LBK förde spelt men missade massor av lägen, framförallt våra fowards som såg ut att inte alls vilja prata med varandra och ännu mindre passa bollen till varandra. Kanske var viljan för stor att visa sig på styva linan för att kunna bryta sig in i förstaelvan.

I 84:e minuten kontrade Åkarp in 1-1 med ett distinkt skott som gick ribba in. Vi kan inte säga att vi var överraskade av den utvecklingen, även om inte Åkarp förtjänade det så var LBK:s loja spel och ineffektivitet inbjudande i sig till en kvittering. Vi fick se fram emot en förlängning i matchen, men innan dess så hann Åkarp med att få en man utvisad i 92:a minuten efter en riktigt ful kapning.

Med 10 man på planen startade Åkarps IF andra halvleken. När straffläggningen skulle börja, så hade de förlorat ytterligare en spelare som fått skåda det röda ur domarfickan. Men vad spelade det dem för roll, för de höll igenom förlängningen och i straffar kan vilket gärsgårdslag som helst slå Liverpool om så skulle bjudas.

Åkarp ville mer idag och de satte samtliga fyra straffar de fick lägga. LBK satte sina första två och sedan missades två i rad. Avslutande syndabock blev målskytten Nahom Elias som sköt sin straff över målet.

Sammanfattningsvis: Ruggigt dålig match och ruggigt dålig inställning och vilja från LBK. Grattis till Åkarp. Nu ser vi istället fram emot Lördagens match i division 2!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Klockren spegling av matchen!

Anonym sa...

skäms

Anonym sa...

obegripligt

Mattias sa...

fy f-n!! detta betyder, om jag inte är helt fel på det...att lunds bk inte kommer få delta i svenska cupen nästa år...då man minst måste komma till kvartsfinal!
Minns det som igår när Jack sa efter förra årets sorti mot limhamn, att han var verkligen ledsen för att han vill detla i svenska cupen och att de skulle satsa mer nästa år...shii fick vi. RIKTIGT USELT BK!!!

mueja sa...

--

Mattias sa...

Ang. Laholmsmatchen så undrar jag om ni bloggare skall dit?Själv ska jag givetvis dit, och behöver ni hjälp med livebloggning från mobil igen så kan ni väl säga till!

Jonas sa...

Mattias: det ser inte ut som att vi kan desvärre, så det är kanon om du ändå ska dit!

Anonym sa...

känns som en feldisponering av lagets resurser.......... hejdå svenska cupen

Fredrik sa...

För att vara med cupen måste man gå till final i DM. Skulle krubban gå upp i ettan får laget vara med i cupen?

Anonym sa...

Alla lag som tar sig till kvarsfinal i DM får vara med i Svenska Cupen nästa år

Anonym sa...

Precis som sades i det förra inlägget så är det DM som avgör om man spelar i Svenska Cupen nästa år. LBK hade behövt vinna mot Åkarp samt nästa match mot Svedala. Om man spelar i division 1 eller 2 spelar ingen roll, det är kvartsfinal i DM som gäller. Endast allsvenskan och superettan har gratisplatser till andra omgången av svenska cupen.

Anonym sa...

Då får vi väl satsa på superettan 2009? ;)

Anonym sa...

Ja varför inte. IFK Malmö ligger bra till i ettan iår och vi slog de i träningsmatch iår, vilket visar att vi har kvalité till att ligga i topp i ettan om truppen spetsas lite till nästa år om laget går upp.