torsdag 17 maj 2007

Eftersnack omgång 5


Trevlig tabell för oss som håller på LBK! Och här är resultaten som byggde den:


Toppskiktet

LBK gjorde enligt rapporterna endast en okej match mot Hässleholm i senaste omgången. Ändå åker man ifrån Hässleholm för första gången på över tjugo år med en vinst i bagaget samt ytterligare en nolla bakåt. LBK gör sitt jobb och ser ruskigt starka ut.
Eftersom Mabi och Karlskrona spelade oavgjort i sitt möte, så är det dock fortfarande hela tre lag (!) som har en nolla i förlustkolumnen. Mycket imponerande och allra mest har LBK imponerat. Kommande omgångar kan bli väldigt avgörande för resten av serien eftersom LBK har två hemmamatcher i rad och dessa mot först Mabi och sedan KAIF. Två vinster och LBK ser svårstoppade ut. Om det däremot blir lite givande och tagande av poäng så kan vi sannerligen se fram emot en öppen serie i toppen. LBK och Mabi stångar ihop på lördag i en liten seriefinal så här långt och KAIF tar dagen efter emot Höllviken på hemmaplan. When the going gets tough...

Mellanskiktet

Högaborg hade genom en bortaseger i derbyt mot Södra kunnat ta ett kliv upp i toppskiktet, men det oavgjorda resultatet ger att de får leda de jagande istället. Högaborg har iof bara en poäng upp till Mabi och KAIF, men en etta i förlustkolumnen sedan mötet med Höllviken får än så länge ses som snäppet sämre än de tre "nollorna" i toppen. Höllviken tog inte heller de chansen att klättra i tabellen i och med hemmaförlusten mot Kirseberg. Ett i alla fall för mig överraskande resultat eftersom jag tyckt HGIF sett starka ut sedan premiärförlusten, medan Kirseberg visat på lite berg och dalbana så här långt. Segern för Kirseberg betyder dock att man fast etablerat sig i mitten av tabellen, med tre segrar på fem omgångar.
Södra då? 1-1 i derbyt mot Högaborg alltså och nu måste det börja vända snart för helsingborgarna. 8 poäng på de fem inlednande omgångarna visar inte på några topplagstakter direkt, men chansen finns fortfarande för Södra att rycka upp sig och blanda sig i leken bland topp 4 i serien där de borde vara. Noterbart är att i nästa omgång tar samtliga lag i mellanskiktet emot bottenskiktslag förutom Höllviken som får en tuff nöt i att försöka bortasegra mot KAIF.

Bottenskiktet

FK Älmeboda/Linneryd tog steget upp att leda botten i och med hemmavinsten mot GIF Nike. Nu kommer jag säkert få en massa klagomål på att jag räknar FKÄL till botten eftersom de har 4 lag bakom sig i serien, men i min mening är det bara tillfälligheter som gör att IFK Hässleholm ligger bakom FKÄL så här långt och dessa kommer inte bestå. Starkt av FKÄL att ta sin andra viktiga seger i bottenstriden dock, nu har man vunnit två stycken 6-poängsmatcher hemma på kort tid. Kanske ger det lite självförtroende inför fortsättningen. Laholm sprattlade till rejält efter fyra raka förluster i inledningen av serien och vann sin viktiga bortamatch mot Sölvesborg med 1-3. Kanske kan detta ge Laholm lite råg i ryggen inför nästa omgång då man får ta emot ett sargat Hässleholm på hemmaplan. Hässleholm har trots allt 4 spelare och en tränare avstängda till denna match och en ryggsäck av dåliga resultat för ett förmodat topplag.
Det enda laget som har en nolla i poängkolumnen efter 5 omgångar är GIF Nike. Inte mycket ser ljust ut för Lommalaget nu och man måste gaska upp sig rejält inför fortsättningen.

Inga kommentarer: