lördag 5 maj 2007

Lunds BK - Sölvesborg GoIF 5-0


Strålande sol mötte besökarna på Klostergårdens IP idag. Fin fotboll bjöds det också på, mycket fin, i alla fall om man håller på Lunds BK. LBK var ett antal snäpp större än Sölvesborg idag och vann med förkrossande 5-0, vilket i ärlighetens namn hade kunnat vara mycket större.

LBK tog tag i taktpinnen direkt efter avspark och såg riktigt hungriga ut. Redan i 8:e minuten så fick SGOIF:s målvakt hämta en boll ur nätet när Robin Andersson på ett lysande sätt frispelat Emil Alriksson som inte gjorde något misstag. Bara fyra minuter senare har LBK ett frisparksläge från höger som Winqvist slår ett inlägg på och som studsar fram till Robin Andersson till höger om målburen som klipper till hårt från nära håll och träffar ribba in. 2-0 till LBK efter 12 minuter och de 150+ personer som sökt sig till Klostergårdens IP helnjöt. På bilden nedan frisparken som var förspel till 2-0.

I 21:a minuten hade SGOIF sin första riktigt farliga chans med ett skott som gick tätt utanför stolpen. I 27:e minuten kom en långboll upp emot ett samlat LBK-försvar och en ensam SGOIF-anfallare. Markus Thulin ska nicka bort den men gör en horribel missbedömning och missar nicken trots ingen press vilket friställer SGOIF:s anfallare Peter Martinsson. Han tar tack och lov inte vara på chansen, utan skjuter ett lågt skott rakt i händerna på Fredrik Aronsson i LBK:s mål.

LBK hann även med att göra ett tredje mål i första halvlek. Förarbetet stod Johan Blomberg för som driver in bollen mot SGOIF:s straffområde och flippar över den till Emil Alriksson. Emil passar vidare höger till Rasmus Köhler-Jakobsson som får klippa in den i öppet mål.

LBK dominerar fullständigt första halvlek. Både Emil och Rasmus håller sig rörliga i anfallet och Robin Andersson dominerar mittfältet fullkomligt på högerkanten. Robin är lätt LBK:s bäste spelare i första halvlek. Sölvesborg då? Jo, förutom att deras mittfält och försvar blir pulveriserat av ett vilt anfallande LBK, så får de till ett par bra lägen. Dessa är dock nästan uteslutande deras nr 9 Peter Martinssons förtjänst. Han såg ruggigt stark ut mot en stundtals darrig backlinje hos LBK. Hade han lyckats få dit bollen så hade kanske matchbilden blivit annorlunda.

Men nu blev aldrig matchbilden annorlunda. LBK fortsatte trumma på i andra halvleks start. Sölvesborg försöker i de första fem minuterna flytta upp spelet, men LBK gör då snabba omställningar och Emil har ett skott tätt utanför stolpen. Ganska omgående tar LBK tillbaka taktpinnen dock och en nyinbytt Robin Oddmo sliter i 68:e minuten sig fri på högerkanten och slår ett smörinlägg på Emils panna i straffområdet. 4-0 till LBK och frågan var bara hur många fler mål de skulle göra.

SGOIF hade gjort två byten redan i första halvlek och när de var tvungen att byta ut en extremt trött Robin Bjälkenborn i mitten på andra halvlek så var alternativen slut. Bittert för dem då när Jimmy Björk blev skadad i 73:e minuten och tvingades linka av. Bara 10 man kvar alltså. Minuten efter detta tar Winqvist emot en boll vid offensivstraffområdeslinje och vänder snyggt bort backen han har i ryggen. Skottet är hårt men tar i stolpen.

I 80:e minuten gör LBK sitt sista byte. Johan Blomberg får ge plats åt Marcus Westerlund vid avblåsningen för LBK-hörna. På hörnan så lyckas Robin Oddmo trycka in bollen i SGOIF:s mål och resultatet var 5-0.LBK fortsatte trumma på och viljan var stor att göra fler mål på ett slaget och decimerat SGOIF. 10 man på planen blev dessutom 9 för SGOIF när deras lagkapten Niklas Johansson i 83:e minuten helt i onödan drog på sig sitt andra gula kort och därmed blev utvisad. Riktigt omotiverat när man redan ligger under med 5-0, så han får nog sina fiskar varma av deras tränare.

Matchen slutar 5-0 till LBK som sagt och det var med mersmak. Mycket bättre väder än så här kan man inte få och mycket bättre fotboll än så här kan man inte heller få ( i alla fall som LBK:are). Fantastiskt styrkebesked av grabbarna som tack vare Mabis oavgjorda resultat nu åter är i serieledning med 11 mål gjorda, bara 1 insläppt och det på straff samt en Emil Alriksson i bra form som skytteligaledare om inget oväntat händer i morgondagens match.

Härligt LBK!

Lunds BK skriver om matchen här.
BLT skriver om matchen här.
Sydsvenskan skriver här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst ser vi framemot nästa samt nästa match. Mycket glädjande att se att veckor av arbete och slit ger resultat