söndag 15 april 2007

Eftersnack omgång 1

EFTERSNACK!

Dagen efter och premiären är avklarad. Vi har tänkt att framöver efter varje omgång ha en summering här på bloggen där vi tittar på de olika resultaten från veckans omgång samt diskuterar trender och så vidare. Länkarna till matchreferat och annat skrivet om matcherna kommer att uppdateras löpande. Första omgången inbjuder inte till så mycket av naturliga skäl, men vi gör en kort sammanställning och börjar förstås med LBK:s match.

**********

Höllvikens GIF - Lunds BK 0 - 2

Typisk premiärmatch? Nervös inledning och lite stapplande spel som trots allt slutar som det bör. Jag tycker LBK visar karaktär genom att trumma på utan att bli desperata eller stressade. Även om LBK är en av favoriterna i år så var förra årets matcher mot Höllviken resultatmässigt jämna (i Höllviken blev det 1-1 och i Lund blev det uddamålsseger med 1-0 för LBK) så LBK:s seger var inte statistiskt given på förhand. En bra dag på jobbet gav 3 poäng.

Skrivet om matchen:
- Tränare Jack skriver på Lunds BK:s hemsida
- Sydsvenskan skriver.
- Höllvikens A-lag skriver.


**********

FK Älmeboda/Linneryd - Malmö Anadolu BI 0 - 1

Som förutspått så sprattlade FKÄL och så till den grad att det tog ända fram till 96:e minuten innan Mabi kunde avgöra på en straff efter hands av en olycklig hemmaspelare. Hela bygden hade slutit upp kring hemmalaget i denna match och 568 personer kom till kullabergsplan för att se FKÄL skrälla. Och i mitt tycke ska de i alla fall resultatmässigt vara nöjda. 0-1 mot Mabi är ett riktigt fall framåt för de nederlagstippade. Nästa vecka får de chansen att sprattla ännu mer och kanske skrälla rejält när de då kommer ner till Lund för att möta våra grabbar. Ska bli spännande att se. Och förresten angående "motivation slår klass": nej det gör det generellt sett inte. Om man har verklig klass så innebär det också att man kan ta sig samman och utföra sitt jobb. Huruvida mabi gjorde det igår vet jag inte, men min förhoppning är att LBK kommer visa det på lördag.

Skrivet om matchen:
- Sydsvenskan skriver om matchen. (De har även gjor ett inför matchen här)
- Smålandsposten skriver.
- FK Älmeboda/Linneryd skriver.


**********

GIF Nike - Högaborgs BK 0 - 2

Nykomlingsmöte som slutade i enlighet med förhandstippandet. Högaborg förde tydligen matchen och Nike försvarade sig. Ska bli spännande att se vad Högaborg kan ställa till med mot de förmodade topplagen.

Skrivet om matchen:
- Sydsvenskan skriver.
- Helsingborgs Dagblad skriver.


**********

Helsingborgs Södra - IFK Hässleholm 4 - 1

På förhand en intressant match. Hässleholm med hyfsat självförtroende från en bra försäsong och med ett avancemang i Svenska Cupen i bakfickan mot en av seriens förhandsfavoriter. Slutet visar dock att förhoppningarna kom på skam. En klar förlust mot Södra i serien nu och en klar förlust i träningsmatch mot Mabi med 4-0 reser frågan: räcker Hässleholm verkligen till i år?

Skrivet om matchen:
- Helsingborgs Dagblad skriver.
- Helsingborg Södra skriver.
- IFK Hässleholm kortfattat.


**********

Kirseberg IF - Laholms FK 1 - 0

En match mellan två lag som på förhand anses komma slåss i den nedre tabellhalvan. Kirseberg sägs ha varit det bättre laget, men symptomatiskt nog var matchens enda mål ett självmål.


Skrivet om matchen:
- Sydsvenskan skriver.


**********
Sölvesborgs GoIF - Karlskrona AIF 2 - 2

Blekingederby och det brukar tydligen gå hett till. Hela 1078 personer hade kommit för att se matchen och de fick tydligen valuta för pengarna. Två gånger hämtade Karlskrona upp underlägen för att till slut klara en poäng i premiären. Intressant eftersom Karlskrona har sett grymt starka ut under försäsongen och i alla fall jag trodde detta skulle vara en given seger. Men seriepremiär och derby är ju två termer som brukar sätta favoriter på skam.

Skrivet om matchen:
- Blekinge Läns Tidning skriver.
- Karlskrona AIF skriver.


**********

Allt som allt en omgång ganska fri från överraskningar, speciellt för en premiäromgång. Vi ser med spänning fram emot nästa veckas matcher! Tabellen är nu som följer:Inga kommentarer: