torsdag 26 april 2007

Inför Helsingborg Södra - Lunds BK


På lördag klockan 15.00 drabbar två av årets förhandsfavoriter samman på Hedens IP i Helsingborg. Lunds BK packar bussen och åker till sundets pärla för att försöka få ett kvitto på att de kommer vara ett topplag i år. Självklart åker bloggen med och vi kommer liveblogga från matchen här på sidan.

Vad vet vi då om Hbg Södra så här långt? Vem man än talar med säger att de är bra individuellt, men hur är de som lag? Vi tittar på deras senaste matcher med den senaste matchen sist:

Helsingborg Södra - Laholms FK 2-0 (träningsmatch)
Skovlunde (DK) - Helsingborg Södra 1-3 (träningsmatch)
Helsingör - Helsingborg Södra 1-1 (träningsmatch)
IFK Malmö - Helsingborg Södra 0-2 (träningsmatch)
Helsingborg Södra - IFK Hässleholm 4-1 (seriematch)
Mabi - Helsingborg Södra 3-1 (seriematch)

Vad ska man säga? Svårt att säga något tycker jag. Den klara vinsten mot Hässleholm i seriepremiären imponerar och signalerar potentiellt topplag, men på minuskontot har de deras, enligt sydsvenskan, "loja" insats mot Mabi senast. Lägger man dessutom till förlusten mot IFK Malmö som visserligen var i en träningsmatch så tycker i alla fall jag att våra LBK ser ut att vara starkare. LBK slog ju IFK Malmö med 4-3 i sin träningsmatch mot dem och det borde varit större siffror. Men ja, jag vet, det var bara träningsmatcher och det var tid emellan osv. Det är därför det ska bli otroligt spännande att se hur det går på lördag. Vi hoppas att LBK är taggade till tänderna och åker hem från Helsingborg med en perfekt säsongsstart och 9 poäng på kontot.

**********

1. På lördag bär det av till Helsingborg för att möta en av förhandsfavoriterna. Vad förväntar ni er för motstånd?

Vi forventer mycke tuft motstånd. Södras lag bygger på bra individulister i en stärkt kollegtivt. Södra är måske serien fysiske stärkeste lag och ett lag som bra mester på faste situationer. De har en av div. 2 bästa trupper med flere spelare som har spelat på höjere nivå och de fleste spelare har spelaret en del år i division 2. Jeg tror att Södra vil starte matchen mycke agresivt stresse os mycke - därfor blir det vigtig at vi är dygtige till att löse disse situationer och ev. spela ett snabbare och ett mer enkelt djupledsspel end vi brukar.

2. Södra är säkert revanschsugna efter förlusten mot Mabi senast. Hur motiverar ni spelarna så att de är hungriga nog för att spela ut på lördag? Eller behövs det inte?

Det är klart at Södra är revanschugna efter förlusten till MABI, for jäg tycker att Södra minimum är lika bra som MABI. Men och vi inte är redo at spela disse matcher mot förhåndsfavoriterna så är klart att så komme vi heller inte att vöra en del av toppen - så jäg forventer att där inte behöves noget specielt for att spelarna är redo till at spela matchen -
ellers har vi bygget laget på fel spelarna.

3. Hur pass mycket anpassar ni spelet efter om det är (förmodat) toppmotstånd eller som i förra matchen (förmodat) bottenmotstånd?

Vi har vor egen spelide som vi alltid pröver at gennemföra och det spiller ingen rolle vem vi möter. Men det är klart att motstånderen sät at spela på kan göra at nogle elementer i vores spelide är bättra end andra. Eksempel när vi möte de HIFs och MFFs B-lag så blev det mere omstillingspel end när vi spelat mot Älmeboda/Linneryd i helgen vor vi förad spelat - men båda sät ska vi kunne spela på . Det kan också vära att när man spelar mot en höj backlinje och agresivt höjt press måste man spela et snabbare och mer enkelt djulpledsspel end när man möder et lag där spelar ett lavt forsvarsspel.

**********
Hur ser oddsmakarna på matchen då? Vi konsulterar vår goda vän www.unibet.com och ser följande odds på matchen:

Verkar som att de är lite osäkra på utgången med. 2.30 på hemmalaget och 2.60 på bortalaget, mycket jämnare än så blir det inte. Helsingborg Södra har ju hemmaplan, men vi ligger ju plus sedan första omgången så vi satsar in en hundralapp här med på våra grabbar och hoppas att de visar Helsingborgarna var skåpet ska stå. Kom igen nu Krubban!


**********

Övriga matcher i omgången då? Oddsen för dem ser du nedan:


Intressanta matcher finns det gott om och oddsen på vissa är riktigt smakliga. Kanske är framförallt oddsen på Höllviken och Karlskrona lockande...

**********

Måste även nämna att IFK Hässleholm spelat sin cupmatch ikväll och nu är samtliga lag ur vår serie ute ur Svenska Cupen. Hässleholm förlorade nämligen mot Helsingborgs IF med 0-4. Vi får se om de repar sig till lördagens seriematch. HD skriver om matchen här.

**********

Jag hoppas vi ses på Hedens IP klockan 15.00 på lördag, men om ni inte kan åka dit kan ni ju alltid hänga här och få liverapporter från matchen.

Inga kommentarer: