onsdag 11 april 2007

Nyhetsbulletinen för vecka 14

På lördag smäller det! Men vi hinner med en sista genomgång av vad motståndarna har haft för sig så här i slutet på försäsongen. Förstås genomlusad av personliga, helt partiska och inkonsekventa kommentarer:

- Mabi spelade i lördags en bortamatch mot Asmundtorp och vann denna med 4 mål mot 1. Vad som var matchbilden verkar de lärde ha svårt att komma överrens om. Helsingborgs Dagblad rapporterar att ” Asmundtorp hade medvind i den första halvleken, spelade bra och borde lett med mer än 1-0.”. Enligt sydsvenskan var Mabi det bättre laget hela matchen och Asmundtorp mäktade bara med att spela i 60 minuter. Bägge är dock överrens om att det var blåsigt värre. Intressant att notera är att samtliga Mabis mål kom till på fasta situationer och nickades i mål… Något att se upp med för de andra lagen i serien kanske…

- Helsingborg Södra reste i lördags till Malmö för att spela mot nyblivna division 1 laget IFK Malmö, som för övrigt LBK vann mot med 4-3 med mersmak tidigare på försäsongen. Matchen slutade med en 0-2 förlust för H-Södra. IFK Malmös matchrapport hittar du här. Enligt sydsvenskan var Södra lite trögstartade och det var först i andra halvlek de kom igång med spelet. Innan dess hade man tydligen dessutom bjudit på ett självmål. Jag tror jag talar för samtliga seriemotståndare när jag säger att sånt får de gärna bjuda på i seriematcherna med!

- FK Älmeboda/Linneryd har vad jag kan se inte spelat någon match sedan den senast presenterade i bulletinen. Istället har tränaren med sitt ”posse” varit nere i Skåneland och tittat på deras premiärmotståndare mabi då de spelade mot Ljungby. Tydligen(?) skrämdes de inte av vad de såg eftersom deras lokala bloggare har ställt upp detta fåtal kriterier för att hans profetia om hemmavinst i premiären ska gå in: ” Allt under följande förutsättningar (…) Fysisk återhämtning som ger lusten tillbaka (…) Med en så´n kroppslig/mental status ger den fysiskt stenhårda försäsongsträningen det optimala resultat den f n blockerar (…)Koncentration på uppgiften (…) Återuppbyggt självförtroende (vi kan ta mej f-n spela bra boll!) (…) Rabbla "Motivation slår klass" 100 gånger om da´n fram till match!”. Vi på krubban hoppas förstås att deras mantra ska ge resultat och att mabi åker hem ifrån mörkaste småland med lika många poäng i ryggen som de åkte upp med.

- IFK Hässleholm ville tydligen inte sitta hemma och grubbla över golgata och annat deprimerande. Istället åkte de upp till Växjö för att ta sig an division 3 laget Växjö Norra i Svenska Cupen. Det gick bra och man åkte hem med en 4-0 seger att fira resten av påskhelgen med. Deras matchrapport finns här.

- Laholm har sprattlat till rejält och tillbringade påsken med att fira sin 2-1 vinst mot superettanlaget Bunkeflo IF i Svenska Cupen. En så pass stor händelse borde väl åtminstone få en blänkare på deras hemsida? Men nej, det var väl för mycket begärt. Istället får vi läsa om utvisningsdramatiken och matchförloppet på Bunkeflos sida i kortfattad version och på sydsvenskan i något mer detalj. Tydligen en linjeman som spelat en avgörande roll…våra tankar går till den komiska gestalt som skötte en av linjerna i LBK:s träningsmatch mot Högaborg…

- Höllviken har spelat träningsmatch mot division 2-laget Ljungby på en sjaskig gräsplan. Stryk blev det i alla fall med hela 5-2. Det första målet bjöd man tydligen på som ett självmål. Ljungbys matchrapport kan man läsa här.

- Kirseberg förlorade sitt genrep hemma mot Ystad IF med 0-1. ”Chansfattigt” enligt sydsvenskan, ”antagligen tråkigt” lägger vi till. Premiär hemma mot Laholm på lördag och tränaren verkar inte direkt ha en ”Peter Antoine-mun” då han ödmjukt ” Hoppas de är redo för premiären mot Laholm”.

- Vad Sölvesborgs Goif har gjort? Ingen aning.

- GIF Nike genrepade mot division 3 laget Ystad IF och förlorade med 1-4. Första halvlek var mållös. En kort notis om matchen hittar man här.

- Karlskrona AIF tog sig an Varberg Bois (div 2) och lyckades vinna även denna sista träningsmatch för säsongen. 4-3 skrevs resultatet till och KAIF:s matchrapport kan ni läsa här. Varberg bjuder på sitt synsätt här.

- Högaborg har varit på träningsläger i Spanien och spelat matcher. I den första fick de oavgjort mot Markaryd (div 3), resultatet skrevs till 1-1. Hur det har gått sedan för dem kan jag tyvärr inte hitta. [EDIT 070412] Enligt info i kommentar har Högaborg varit aktiva värre och hunnit med 3 matcher till. En förlust med 3-1 mot ett division 2-lag under träningslägret i Spanien har följts upp med vinst över Landskrona BOIS U21 med 4-0 samt en vinst i Svenska Cupen över Vinberg (div 3) med 2-0. [SLUT EDIT]

Måste säga att det bådar gott för seriens kvalitet att samtliga tre lag som spelat i Svenska Cupen klarat sig vidare från första omgången.

3 kommentarer:

Jerka sa...

Hej,
Först och främst, grattis till en fantastiskt trevlig och initierad blogg. Jag kommer med glädje att följa den stenhårt. Har letat länge efter något bra om vår 2:a men inte hittat förrän här, perfekt!! Högaborg har sedan lägret i Spanien slagit BOIS-B med 4-0 samt Vinberg (div-3) i Sv-cupen med 2-0. Lite skador och sjukdomar stör inför premiären men annars är det mycket skönt att det äntligen "kör" igång. Lycka till med både "bloggandet" samt med fotbollen.
Jerka - Högaborg - HBG

Anonym sa...

Dessutom så förlorade de en träningsmatch mot ett Div 2 lag med 3-1 i Spanien. Tack för en trevlig blogg!

Jonas sa...

Vi tackar och bockar för såväl beröm som information.