onsdag 4 april 2007

Nyhetsbulletinen för vecka 13


Dags för en näst sista genomgången av träningsmatcher försäsongen 2007. Nu är det bara en dryg vecka kvar till serien börjar och därmed LBK:s väg mot toppen! Bilden ovan är förstås helt irrelevant vad avser innehållet nedan.

- FK Älmeboda/Linneryd fortsätter sin allt annat än övertygande försäsong. I förra nyhetsbulletinen missade vi att de även på söndagen den 25/3 spelat en träningsmatch mot IFK Värnamo (div 1) som förlorades borta med 0-3. Denna följdes upp den 28/3 med ytterligare en förlust, denna gång mot division 4 laget Rödeby AIF med 2-5. En match som man ledde med 0-2 och sedan tappade. Enligt Rödeby AIF var resultatet inte rättvisande, utan det borde snarare ha blivit 8-2...

- IFK Hässleholm som övertygat på sistone mot seriekollegorna Mabi och Sölvesborg fick en dos verklighet då de torskade mot Karlskrona AIF med hela 4-0. Man bjuder dock på sig själv och har lagt ut KAIF:s samt Kristianstadbladets matchreferat på sin egen sida.

- På Laholms FK-fronten inget nytt, eller? På deras hemsida finns det förstås inget att läsa, men med hjälp av vår gode vän Google, så hittades två matchresultat! Den 24/3 blev man utspelade av Qviding och förlorade med 5-0. Qvidings svenska fans-redaktion skriver om matchen här. I lördags följde man upp med att förlora på hemmaplan mot division 1-laget Västra Frölunda med 0-2. Hyfsade siffror kan tyckas men kvaliteten på Laholms hemmaplan lämnade tydligen en hel del att önska...

- Höllvikens GIF körde över Balkan med hela 5-1 i fredags. Får väl anses vara ungefär likvärdigt med de 5-0 som LBK slog samma lag med. Noterbart är att HGIF under senaste veckan förlorat deras defensiva mittfältare Srdjan Remetic som skrivit på för IFK Malmö, mer om detta kan du läsa på IFK Malmös sida. Hur pass stort avbräck detta blir återstår att se eftersom en match mot Balkan knappast testar deras försvar. Kanske kan svaret skönjas i morgondagens träningsmatch mot Ljungby.

- 70 års-firande Kirsebergs IF slog division 3-laget Nybro IF med 3-2 i lördags. KIF har tydligen problem med skador på några nyckelspelare exempelvis Niklas Kirz och Victor Borggren och fick ställa upp med ett ungt lag där 4 av 5 mittfältsspelare var 19 år.

- Mabi tog sin an Ljungby i helgen och lyckades slå dem med 1-0. Enligt sydsvenskan var det en stabil insats. Ljungby IF spelar i division 2 mellersta götaland och noterbart är att de tidigare på försäsongen slagit FK Älmeboda/Linneryd med hela 8-1 vilket kanske säger lite om skillnaden mellan Mabi och FK Älmeboda/Linneryd inför seriepremiären...

- Sölvesborg har nog spelat de med, men de har inget nytt på sin hemsida denna vecka heller.

- GIF Nike spelade i måndags mot Malmö FF B och förlorade med 2-3. Ett resultat att ha i minne när LBK i sin sista match för försäsongen möter MFF B.

- Karlskrona AIF vann som sagt över IFK Hässleholm med 4-0. På KAIF:s hemsida kan man se att klubben arrangerar supporterresa till seriepremiären. Vi skulle gärna se att LBK arrangerade något liknande...

- Helsingborg Södra spelade i måndags på andra sidan sundet mot Helsingör i en match som slutade 1-1. Info hittar du här.


Inga kommentarer: