lördag 14 april 2007

Höllvikens GIF - Lunds BK 0-2

Premiärdagen var äntligen här! Vi samlades hos Niklas vid halv två för att dra oss ner med bil till Höllviken. Vi visste ungefär hur man tar sig dit, men hade inte riktigt koll på var idrottsplatsen låg. Efter lite irrande inne i Höllviken så hittade vi så till slut fram cirka 20 minuter innan avspark.Matchen igång. Lite givande och tagande inledningsvis i första halvlek och det syntes att spelarna i bägge lag försökte börja med att kontrollera premiärnerverna samt gräsplanen som var lite ojämn på sina ställen men på helat taget såg ganska bra ut. LBK försökte ta tag i spelet och lyckades väl bättre och bättre ju längre halvleken led, även om Höllviken stack upp med jämna mellanrum och absolut inte var ofarliga. Höllviken såg mer taggade ut i inledningen men det var som sagt LBK som i hela första halvleken förde spelet och försökte spela sig fram.
Efter ungefär 15 minuter sätter Marcus Winqvist en vänsterhörna i mål. Vi jublade så hårt att vi inte såg att domaren hade hittat någon anledning att döma bort det. LBK försökte som sagt spela sig fram men Höllviken var på hugget och lyckades då och då bryta i uppspelsfasen och via snabba omställningar ta sig till avslut som oftast var ganska uddlösa, men ett eller annat hade kunnat resultera. Oavgjort efter första halvleken kändes rättvist, även om LBK varit det klart bättre laget.

En publik på 296 personer som njöt i stora drag av solen fick i andra halvlek se ett hemmalag som blev mer och mer tillbakatryckt av våra hjältar. LBK började piggt och skapade tryck direkt efter avspark. Ganska tifigt i andra halvlek byttes Emil Alriksson in för att ersätta Admir Osmancevic och visade direkt att han var hungrig på spel. Det första bytet föjdes efter någon minut av det andra, Robin Oddmo fick ge plats till Robin Andersson. Direkt efter detta byte hade LBK ett mcyket bra anfall som slutade med att Henrik Danielsson fick bli premiärmålskytt för LBK denna säsong. 0-1 efter 63 minuter av matchen och nu förväntade vi oss att Höllviken, som hittills sett ut att inrikta sig på att spela 0-0 (med tanke på hur deras målvakt betedde sig så fort han hade bollen), skulle flytta fram för att söka en kvittering. De hade nog också en sådan tanke för plötsligt började de försöka spela sig fram till avslut istället för att försvara och satsa på snabba omställningar. Deras försök till spel gav dock bara LBK mer ytor framåt och en rad snabba omställningar från LBK:s sida samt fint kortpassningsspel på mittfältet ledde till att LBK såg mer och mer ut som ett vinnande lag.

I 83:e minuten så avgörs matchen då en klockren fällning i straffområdet gav LBK straff. Denna förvaltades på bästa möjliga sätt av Johan Blomberg och nu var det rejäl uppförsbacka för Höllviken. De sista minuterna av matchen försökte Höllviken ta sig framåt och lyckades ganska bra, men det var försent. Våra gula grabbar kunde därmed åka från Höllviken med premiären avklarad och 3 poäng på kontot, allt enligt planerna.
Allt som allt en bra premiär tycker vi. Grabbarna hade ett jobb att utföra och gjorde det. Kanske inte så mycket skönspel men vad gör det. Svårt att ta fram någon som var extra bra idag, men Emils inhopp var i alla fall väldigt inspirerat. Vi tackar LBK för att de bjöd oss på en fin eftermiddag och för pengarna de spelade hem till oss på unibet!**********


Lunds BK skriver om matchen här.

Sydsvenskan skriver om Lunds BK:s vinst här.

De andra matcherna i divisionen gick så här:

FK Älmeboda/Linneryd - Malmö Anadolu BI 0 - 1 (Sydsv. skriver här)
GIF Nike - Högaborgs BK 0 - 2 (Sydsvenskan skriver här)
Helsingborgs Södra - IFK Hässleholm 4 - 1 (HD skriver här)
Kirseberg IF - Laholms FK 1 - 0 (Sydsvenskan skriver här)
Sölvesborgs GoIF - Karlskrona AIF 2 - 2 (BLT skriver här)

Inte så mycket att höja ögonbrynen för kanske, skulle i sådant fall vara att Karlskrona bara lyckades få oavgjort i blekingederbyt. Vi får anledning att gå igenom resultaten lite närmare i morgon då vi kan samla information från olika källor.

Tabell och resultat hittar du här.

2 kommentarer:

Lars sa...

Bra jobbat killar! Hoppas det är OK att jag länkat till er från lundsbk.com.

Jonas Wendrup sa...

Du behöver inte fråga, det är självklart!