torsdag 5 april 2007

IFK Hässleholm


IFK Hässleholm är enligt dem själva ”Göingebygdens fotbollslag” och bildades redan 1905 och bilden ovan är förstås på deras första lag och inte dagens startelva. Klubbens bästa säsong 1993 avslutades med kval till allsvenskan (som dock förlorades).

IFK Hässleholm har gjort en ganska stark försäsong där de slagit seriekonkurrenterna Mabi med 5-0 och Sölvesborg med 3-0. Sist gick man dock på pumpen mot en annan seriekonkurrent, Karlskrona AIF, i en match man förlorade med 0-4.

Sommaren 2000 är en höjdpunkt i klubbens historia, i alla fall i retroperspektiv. Då spelade nämligen Liverpools anfallsstjärna Peter Crouch i klubben. Enligt utsago var han dock inte lika bra då som i sin senaste ligamatch mot Arsenal då han gjorde hattrick för sitt lag. Han ansågs nämligen inte platsa i laget…

Annan kuriosa som är värt att nämna är att klubben 1998 blev omskrivna i Aftonbladet som det första miljövänliga fotbollslaget. Man åkte tydligen bland annat tåg till alla bortamatcher. Hur det ligger till med det nu för tiden kan du läsa mer om här.

Under 2006 brottades klubben även med ekonomiska problem och var nära konkurs. Hur det står till med ekonomin idag har vi dock ingen info om.

Deras hemsida placerar sig i mellanskiktet av seriens lag. Hyfsat väl uppdaterad herrlagssektion, men sparsmakat med information. Ska vi tippa att denna ranking även står sig vad gäller lagets prestation i serien i år?

Inga kommentarer: