fredag 13 april 2007

Lotten har fallit...


Mindre än 20 timmar till serieavspark och vi kan konstatera att vissa lag i serien har fått en extra laddning av motivation inför seriestarten. Tro sjutton att det är kul att spela division två fotboll när man i Svenska cupen har tur i lottningen och får finbesök i andra omgången!

- Högaborgs BK får i andra omgången ta emot allsvenska Kalmar FF på Harlyckan. Kalmar är ju i årets allsvenska tippade som lite av en outsider och anses allmänt ha kapaciteten att knipa ett eventuellt SM-Guld om allt klaffar och de andra guldkandidaterna drabbas av lite gnissel i maskineriet. Spännande värre att se ett heltaggat och inspirerat Högaborg ta emot dem på hemmaplan! Tydligen möttes de för 20 år sedan i Svenska Cupen och Högaborg gick då segrande ut från förlängning med 2-1 mot dåvarande division 1 laget Kalmar FF. Helsingborgs Dagblad skriver om det och kommande match här. En KFF-fanblogg skriver om chansen till revanch efter 20 år här.

- IFK Hässleholm vill ju inte vara sämre dem, så de lyckades med att hitta regerande cup-mästarna Helsingborgs IF i tombolan! Kanske inte så exotiskt för Hässleholmarna som är ganska vana vid att se HIF på Österås IP dock brukar inte Hässleholm stå för motståndet. HIF har nämligen spelat där några gånger under föregående år. Bland annat en hemmamatch i Royal League i december. Senast Hässleholm spelade mot HIF tror jag var 2006 i en träningsmatch mot HIF B. Den matchen slutade 2-1 till HIF och den som är intresserad kan läsa om den på HIF E-zine här. IFK Hässleholm beskriver sin drömlottning här.


- Laholm drog inte lika roligt motstånd som de andra två lagen, men kan ju därför kanske ses som de med bäst chans att ta sig vidare? Eller inte...De drog nämligen division 1 laget Qviding som man nyligen spelade en träningsmatch mot på hemmaplan. Denna slutade med hela 0-5 i baken. Qvidings Svenska Fans redaktion skriver om den matchen här.

Samtliga matcher är planerade att spelas den 26:e April och vi önskar förstås våra seriemotståndare lycka till!


**********

Nu när serien drar igång hoppar ju förstås speldjävulen i en och man kan inte låta bli att försöka stärka plånboken lite (hoppet är ju det sista som överger en). Nu när vi här på bloggen samarbetar med Unibet så blir det förstås deras odds vi tittar på och inför första omgången bjuder de i denna stund på följande odds:


Vi är förstås självgoda och säger att oddset 2.10 på LBK-vinst imorgon är taget. Vår hundralapp hamnar där. Unibets experttippare Stefan Landberg har lite intressant att säga som säkerligen glädjer FK Älmeboda/Linneryd i deras chantande inför premiärmatchen:

Om matchen FK Älmeboda Linneryd – Mabi:

"Älmeboda tror jag kommer att ramla ur serien men är det någon match de vill vinna så är det den här. Nykomlingar i serien som börjar hemma mot en av seriefavoriterna kan väl bara sluta på ett sätt. Nej, jag tror inte det. Nykomlingar brukar vara bäst i början av serien när pressen är som minst och här har det allt att vinna. All press ligger på Malmö Anadolu. Mitt tips: Halvgardering 1X"

Den andra matchen i vår division han kommenterar är Helsingborgs Södra – IFK Hässleholm:

"Toppmöte direkt. Både lagen kommer att spela för seriesegern när det ska summeras i höst. Här tror jag att Helsingborg drar det längst strået. Jag tror att hemmaplan blir tungan på vågen och Helsingborg vinner med uddamålet. Mitt tips: 1 "

Imorgon smäller det!!

Inga kommentarer: