torsdag 19 april 2007

Inför Lunds BK - FK Älmeboda/Linneryd


Helgen närmar sig och på lördag är det dags för andra omgången av detta års seriespel. För Lunds BK innebär detta att man måste ta emot ett antagligen hårt kämpande och vilt slungande FK Älmeboda/Linneryd i hemmapremiären. För att säsongens starten ska kunna summeras på söndagen med 6 poäng på kontot för LBK är det alltså full koncentration från start som gäller.

Hur är då FK Älmeboda/Linneryds form? Vi tittar på de tre senaste matcherna under våren och finner följande:

2007-04-14 FK Älmeboda/Linneryd - Mabi 0-1 (seriematch)
2007-04-03 Nybro IF - FK Älmeboda/Linneryd 0-2 (träningsmatch)
2007-03-28 Rödeby AIF - FK Älmeboda/Linneryd 5-2 (träningsmatch)

Faktum är att de nu inte vunnit på de fem senaste matcherna. Nåväl, det säger inte så mycket med tanke på att alla förutom den senaste varit försäsongsmatcher och så vidare, men om man ska se något oroande för LBK så ska alla sådana sviter sluta någon gång. Låt oss hoppas att LBK kan skicka hem dem till småland på lördag med en 7 matcher lång förlustsvit.

Vi tippar LBK vinst men ser en spännande och tät match framför oss om inte LBK kan få hål på dem tidigt.


1) Det blev vinst i premiärmatchen, men stundtals såg det lite ansträngt och nervöst ut. Tror du premiärnerverna har släppt nu?

Vi takker for lyckönskningen for de 3 point i helgen. Ja, det hele gik vel inte efter bogen anfallmässigt men vores forsvarsspel så riktig bra ut - jeg tror Höllviken har 1½ målchance på en hel match så det må siges at väre velgodkendt. Anfallsmässigt blev lite vel stresset i situationer vor vi skulle lita lite mer på det vi jobba med under träningerne. Samtidig tycker Höllviken är dygtige till at stresse så länge de har krafterne. Dock tycker vi har kontroll over matchen och jäg var aldrig rigtig nervös for vi inte skulle lykkes. Men om premiärnerverne har sluppet nu, det vet jäg inte da det selvklart också är mycke specielt at spela sin första hemma match i serien - så Ni må ha lite tålmodighet om vi inte har lykkes 100 % frånstart.

2) FK Älmeboda/Linneryd står på programmet och trots en högst medioker försäsong stod de upp bra mot Mabi i premiären. Vad tror du blir viktigast för att ni ska bärga säsongens andra seger på lördag?

At Älmeboda/Linneryd gör en bra premiärmatch kommer inte bag på mig, da alle lag är maksimal target i starten av serien. Och det gälder sikkert inte mindst Älmeboda/Linneryd da de vi visa alle dom som har dömt dom till nedflytning på forhånd at de tager fel. Därfor venter jäg också ett maximal target Älmeboda/Linneryd och som vi ha en mycke defensiv instilling till match och hoppas på at vi gör en fel som de kan utnytte. Tolmodighet och spela vores eget spel tror blir nyckel till succes - men det blir inte lät om nogle skulle tro det.

3) Några av skador eller andra omständigheter framtvingade förändringar i truppen sedan senast eller kommer du att kunna välja och vraka?

Nej inte rigtig, vi har endda fået lite mer skadesbekymar i och med Reda och Zhenja har fået små skador. Det se ut som om at de får svært vid at hinna at blir klar till matchen.


**********

Avspark är 13.30 på lördag på Klostergårdens IP - då får vi svaren.

Omgångens övriga matcher innehåller några godbitar, kanske då främst uppgörelsen mellan Mabi och Helsingborg Södra som också spelas på lördagen. Matcherna som spelas och deras odds är som följer:


Lite väl dåligt odds som bjuds på att spela på våra grabbar i denna omgång tycker jag. Får istället bli en chansning med en 50-lapp på att Helsingborg Södra åker till Malmö för att bärga en vinst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Många bra spelodds

Anonym sa...

1.70 på Högaborg är värt ett spel!

Anonym sa...

Hej, intresserad av att skriva på SvenskaFans.se om LBK? Skulle uppskatta om fler människor engagerar sig=)