söndag 22 april 2007

Eftersnack omgång 2


Omgång två är nu avverkad och spänningen börjar stiga i serien! Fyra matcher spelades på lördagen och idag knöts omgången ihop med de två resterande. Vi börjar med att titta på resultaten match för match och vi börjar förstås med våra egna grabbars senaste.

**********

Lunds BK - FK Älmeboda/Linneryd 3-0

En match som måste vinnas av LBK om ambitionen om att vara ett topplag i år ska uppfyllas och vinna gjorde de. Bra och stabilt spel gav en odiskutabel seger. Nästa lördag kommer det första riktiga testet för LBK:s lagbygge anno 2007 då det ska spelas bortamatch mot en annan av de tippade seriefavoriterna, Helsingborgs Södra. Ska bli spännande!

För FK Älmedoda/Linneryd kan man tycka att inte så mycket positivt finns att säga om framtiden, men jag håller inte med. FKÄL har i och för sig förlorat sina två inledande matcher i serien, men man har spelat dessa mot två av seriefavoriterna och man har tydligt signalerat att de vill vara med och kämpa i serien. Roligt att se ett grymt nederlagstippat lag som inte placerar alla 1o utespelare på egen planhalva och bara försvarar sig, utan faktiskt försöker spela fotboll. Visst, de har inte räckt till än mot Mabi och LBK, men om de bara vågar hålla i bollen mer och fortsätter försöka spela fotboll är jag övertygad om att en del lag i serien kommer få lämna planen besvikna efter att ha mött FKÄL. Hur långt det räcker får framtiden visa.

Att läsa om matchen:
- LBK skriver här.
- Sydsvenskan skriver här.
- FK Älmeboda/Linneryd skriver här.
- Smålandsposten skriver här.

**********

Högaborgs BK - Kirsebergs IF 3-1

Högaborg fortsätter vinna, denna gång i hemmapremiären mot Kirseberg. Tydligen var det en tio minutersperiod som var avgörande eftersom Kirseberg under denna period fick ett mål i baken, en spelare utvisad och sin målvakt skadad. Därmed kanske svårt att dra några större växlar på resultatet. Enligt HD var matchbilden sådan att Kirseberg backade hem och låg på kontringar, medan Högaborg försökte spela fotboll. Om någon har bättre eller annan info om matchbilden tar vi gärna emot det.

Att läsa om matchen:
- Sydsvenskan skriver.
- Helsingborgs Dagblad skriver och detta.
- Kanske kommer snart Harlyckanbloggen skriva något här.
- Kirsebergs hemsida kommer säkert också snart skriva något här.

**********

Laholms FK - Höllvikens GIF 1-4

Laholm har fått en tung inledning på serien och får nog ta och bita ihop rejält om säsongen ska gå vägen. Förlust mot Kirseberg i premiären och nu en rejäl känga av Höllvikens GIF på hemmaplan dessutom. Detta är två av de lag de måste kunna slå om de ska hänga med i serien.
Höllviken däremot visade här att de inte grubblat ned sig över premiärförlusten hemma mot LBK. Höllviken kan spela bra fotboll och är ett tekniskt och friskt spelande lag (friskt spelande?? låter som att jag är en kommentator från en av 20-talets journalfilmer...). Jag tror definitivt Höllviken kan stjälpa en och annan loj topplagskandidat under seriens gång.

Skrivet om matchen:
- Sydsvenskan skriver här.
- Höllvikens A-lags blogg skriver här.
- Hallandsposten kommer säkert skriva något här.

**********

Mabi - Helsingborg Södra 3-1

Fösta mötet mellan tv av seriens stora favoriter och Helsingborgs Södra hade tydligen inget att hämta. Intressant resultat på många sätt, kanske framförallt genom att Mabi visar att de kan leverera. Att kvaliteten finns i laget vet vi, men om de kunde plocka fram den då det behövs var mer osäkert. Nu har vi i alla fall fått ett besked, Mabi vill och kan i år och de blir tuffa att tampas med för de andra aspiranterna på seriesegern. Enligt uppgifter ska Södra ha kommit till Malmö och sett oinspirerade och loja ut. Låter konstigt eftersom de lär vara väl medvetna att Mabi är ett av de lag de måste ta plusstatistik på om de ska vara ett lag som är aktuella för serieseger. Är det någon som vill ge oss en beskrivning av deras matchupplevelse av detta möte är vi grymt tacksamma. Nästa lördag är det verkligen upp till bevis för Södra då de tar emot våra grabbar på hemmaplan. Kan man inte åtminstone hålla konkurrenterna stången på hemmaplan så är man nog mer fisk än fågel.

Att läsa om matchen:
- Sydvsenskan skriver.
- Helsingborg Södra skriver.
- Helsingborgs Dagblad skriver.

**********

Karlskrona AIF - GIF Nike 2-0

Karlskrona tog sin första trepoängare i denna match och ska man dömma av deras egen matchrapport så var det en ensidig match i deras favör. Vi får se om GIF Nike får upp en rapport som berättar deras sida av det hela.

Att läsa om matchen:
- Karlskrona AIF skriver här.
- Sydsvenskan skriver här.
- Blekinge Läns Tidning skriver här.

**********

IFK Hässleholm - Sölvesborg GOIF 3-0

Hässleholm har lagt premiärförlusten bakom sig och tar även de sin första trepoängare. Kan inte se något skrivet om matchen än, men postar länkar senare.
Att läsa om matchen:
- Blekinge Läns Tidning skriver här.
- IFK Hässleholm skriver här.
- Kristianstadbladet skriver här.
**********

Då är alla matcher i omgång 2 av årets seriespel klara och vi bjuds följande tabell:


Trevlig läsning för oss som följer LBK, men svårt för att inte säga omöjligt för oss att dra några växlar på än så länge. Vi kan dock konstatera att fyra lag än så länge är obesegrade och inget av dem är någon överraskning. Tre lag saknar poäng och inte heller de är någon skräll än så länge. Men som sagt, två omgångar är det svårt att koka soppa på så vi får nöja oss med att konstatera att för vår del har allt gått enligt planerna än så länge.

Nästa omgång bjuder på följande matcher:


Vi ser mycket fram emot att se våra grabbar åka till Helsingborg och mäta sina krafter med Södra. En annan match som ska bli riktigt intressant är den mellan FK Älmeboda/Linneryd och Laholm. En viktig match för bägge lagen, men kanske främst för FKÄL som har hemmaplan.
Också intressant att se Högaborg som med sin fina start på serien får åka till Höllviken. Jag är övertygad om att Höllviken inte vill börja serien med två hemmaförluster, så de kommer garanterat vara heltaggade.

Inga kommentarer: