tisdag 10 april 2007

Lunds BK- Malmö FF B 0-3

Då var sista träningsmatchen avklarad och med förlust kanske vi borde oroa oss? Fast det tycker vi verkligen inte att vi ska. Lunds BK har de senaste tre träningsmatcherna mött motstånd som förmodligen kommer vara betydligt bättre än de som de kommer ställas mot i serien.

Lunds BK stod dessutom upp riktigt bra idag, främst i första halvlek där LBK ser heltänt ut direkt ifrån avspark. Det tog 20-25 minuter innan MFF började ta tag i spelet och främst bollinnehavet. Hela halvleken är dock mycket jämn och LBK:s försvar såg till att inga större farligheter producerades av de ljusblåa. Vill nämna Tom Hansson extra idag för han var riktigt underhållande att se. Många fina brytningar och en gigant i försvaret i första. Han gjorde en brytning för att stoppa ett friläge i 30:e minuten som var i världsklass.


Försvarsmässigt var LundsBK bra matchen igenom. Anfallsmässigt såg de också bra ut de gånger man kom framåt även om den riktiga udden saknades. Att en 16-åring lyckas hålla jämna steg med en mer än huvudet högre Kouakou är imponerande. Admir har också den enda riktigt vassa chansen. Men visst märktes det att LBK:s anfall vägde aningen lätt mot ett resligt mff-försvar idag. Viljan och attityden fanns dock så det räckte och blev över!

I andra halvlek märks det mer att några av de spelarna de möter håller till i en högre division. Även om MFF inte på långa vägar utklassar LBK så slinker bollar in på fasta situationer. 0-1 (Daniel Theorin) och 0-2 (Raoul Kouakou) blir båda till på hörna där det märks att Malmö är större fysiskt. Sen blir det även 0-3 (Marcus Pode) genom ett välplacerat skott mot slutet där det lämnades lite för mycket tid att sikta in sig. Efter 0-2 sänktes intensiteten lite i LBK:s spel och MFF fick ytor att ställa om de gånger LBK försökte flytta fram.


Genomgående är försvaret som sagt mycket bra idag trots 3 mål i baken. En tung och stark Ofere plockades bort konstant av gulaspelare som satt som häftplåster. Bäst på plan tyckte vi att redan nämda Tom Hansson och en mycket klokt och lugnt spelande Robin Oddmo var.

Lunds BK skriver om matchen.

Malmö FF skriver om matchen.

Klicka på bilden nedan för att läsa vad sydsvenskan skriver:


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med tidningsklipp. Men tänk på att Skånskan oftast har mycket mer bevakning på LBK. Trist att bara se Sydsvenskannotiser...

Jonas sa...

Tyvärr ingen av oss som har Skånskan och deras webbplats är ett stort skämt för att vara en relativt stor dagstidning. Men vi får se vad framtiden har i sitt sköte...